Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. – Psalmii 119:105

Sunt creştină de mică şi am folosit până la epuizare câteva Biblii în cei peste 70 de ani ai mei. Când cineva începe să citeze un verset biblic, sunt şanse să pot să îl termin înainte.Totuşi mi-au trebuit mulţi ani până să mă împrietenesc cu Biblia. Eram creştină, dar îmi era greu să o înţeleg. Eram nemulţumită că Noul Testament se repeta aşa de mult şi consideram că i-ar fi prins bine un redactor bun de text. Aceasta până când cineva mi-a arătat că evangheliile oferă patru puncte de vedere diferite asupra vieţii lui Isus. Chiar şi acum, când ajung la câte un verset, dau din cap şi murmur: Ce-au vrut să spună cu asta? Dar, pe măsură ce am continuat să citesc Biblia cu rugăciune – şi să o învăţ -, o apreciam şi mă bucuram de ea tot mai mult.

Recent, Duhul Sfânt m-a conştientizat de faptul că deseori puneam Biblia pe pilot automat. Pilot automat înseamnă să faci ceva fără să te gândeşti la ce faci. Citeam o carte despre dezvoltarea creştinului. Autorul îşi începea fiecare capitol cu o trimitere biblică, plasată în susul paginii. O observam, o ignoram şi treceam la conţinutul capitolului. E un text din Noul Testament-probabil pe care l-am citit de multe ori până acum, am formulat eu explicaţia. Pot înţelege ce spune autorul fără să caut textul.

După trei capitole, Duhul Sfânt mi-a şoptit: „Ipocrita!” Cu doar câteva zile înainte, sfătuisem pe cineva cu privire la importanţa lăsării Cuvântului lui Dumnezeu să se aşeze în inima noastră. Dar cum să se întâmple aşa ceva dacă noi îl evităm? Chiar şi atunci când citim un verset pentru a mia şi a suta oară, faptul de a ne opri să îl recitim şi a cântări cuvintele deseori înseamnă hrănirea spirituală cu o nouă perspectivă.

Mi-am dat seama că îmi făcusem obiceiul de a ignora trimiterile biblice în ceea ce citeam, presupunând că orice ar fi spus, versetul sau pasajul va susţine de fapt punctul de vedere al autorului (ceea ce nu este întotdeauna aşa). Mai important, trecusem cu vederea valoarea faptului de a lua contact cu Cuvântul lui Dumnezeu. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” (2 Timotei 3:16).

Sunt recunoscătoare pentru că Duhul Sfânt mi-a vorbit în acea ocazie. Acum îmi formez un nou obicei: ori de câte ori dau de o trimitere biblică, o caut, indiferent cât de cunoscută mi se pare că e. S-ar putea să dureze mai mult parcurgerea unei cărţi, dar am descoperit deja cum Cuvântul lui Dumnezeu revarsă lumină pe cărarea mea.

Dolores Klinksy Walker

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

 

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO