Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos.

(Filipeni 4:19)

Tocmai trăgeam fermoarul valizei când a sunat telefonul. Era fiica mea şi părea supărată. „Mamă, la McMinnville a nins. Fără cauciucuri de iarnă nu putem ieşi nici de pe alee. Nu am idee cum să fac să ajung să te iau de la tren.” Plănuisem să petrec sfârşitul de an cu fiica mea şi familia ei, însă acum nu mai eram aşa de sigură că voi reuşi.

„Să văd ce pot să rezolv”, i-am spus. „Te sun înapoi.”

O parte din Oregon era atinsă de o iarnă neobişnuit de grea. Zăpada era mare şi temperaturile erau mici. Ştiam că pot ajunge la gara din Salem, dar distanţa de 48 de kilometri de la gară la casa fiicei mele era cu adevărat o provocare.

Am sunat la firmele de transport. Nu făceau curse. Mi-am dat seama că, dacă aş fi găsit un taxi care să vrea să se încumete, m-ar fi costat foarte scump. Însă am trecut, neabătută, la planul B şi m-am rugat. Am decis să sun pe o prietenă care locuia lângă gară. După ce i-am explicat situaţia, m-a invitat binevoitoare să înnoptez la ea acasă. Urma să trimită două femei care aveau o maşină pregătită de iarnă să mă ia. Dacă nu aş fi reuşit să ajung la McMinnville, aşa cum plănuisem, aş fi fost măcar aproape de destinaţie. L-am rugat pe Dumnezeu să pună cap la cap detaliile şi am plecat a doua zi de dimineaţă.

Trenul a avut trei ore întârziere şi, când am ajuns, nu era nimeni acolo ca să mă întâmpine. Am sunat-o de câteva ori pe prietena mea pe telefonul mobil, însă niciun răspuns.

Eram într-o situaţie destul de neplăcută şi nu mă simţeam chiar bine. Mă simţeam singură intr-un oraş străin peste care se lăsa noaptea. Gara se închidea la opt seara şi nu aveam nicio soluţie. În conversaţia cu una dintre casiere am menţionat cu tristeţe: „Cred că nu mai ajung la McMinnville în seara asta.”

S-a uitat la mine cu o vizibilă expresie de uimire pe chip. Apoi a zâmbit şi mi-a spus: „Eu locuiesc în McMinnville şi plec în 45 de minute. Poţi merge cu mine, dacă vrei.”

Era rândul meu să fiu surprinsă. Maşina era foarte bine echipată de iarnă, avea inclusiv cauciucuri cu lanţuri, aşa că am pornit la drum.

Dumnezeu poate să fie un agent de turism uimitor. Aşa de bine a ieşit călătoria mea!

MARCIA MOLLENKOPF

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO