Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi!

1 Tesaloniceni 5:18

 Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig.

1 Timotei 6:6

Te-ai gândit vreodată că ai avea motive să-I mulţumeşti lui Dumnezeu în fiecare zi, în fiecare minut, ba chiar în fiecare secundă?

Adesea ne trezim dimineaţa prost dispuse şi ne întrebăm: Pentru ce aş putea să-I mulţumesc lui Dumnezeu? Nu văd niciun motiv plauzibil. Mă simt mizerabil! Poate chiar II culpabilizăm!

Ai fost vreodată atât de răcită încât să nu te poţi ridica din pat din cauză că te durea tot corpul, capul îţi exploda de durere, iar mercurul din termometru nu mai avea loc unde să mai urce?

Ai avut vreodată nevralgie intercostală şi la orice mişcare să simţi că ai un cuţit înfipt între coaste şi fiecare respiraţie te costă un mare efort?

Ai avut vreo noapte în care să nu poţi dormi, în care minutele să ţi se pară secole, iar orele, o veşnicie? Şi lista ar putea continua…

Dacă n-ai trecut nici măcar o dată prin aceste situaţii sau prin altele şi mai rele, poate că nu ai pentru ce să mulţumeşti sau… poate ai! Faptul că nu le-ai experimentat poate fi unul dintre motivele cele mai importante de mulţumire.

Dacă poţi dormi liniştită toată noaptea, iar a doua zi te poţi trezi odihnită, ai pentru ce mulţumi!

Dacă ai harul de a-ţi îndeplini cele mai intime şi de bază nevoi fizice şi nu ai trecut prin trauma unei traheostomii (respiraţie pe altă cale decât cea anatomică), a unui anus contra naturii sau a unei sonde gastrice etc., poţi să-I mulţumeşti lui Dumnezeu în fiecare secundă!

Dacă ai un soţ bun, credincios şi înţelegător, dacă ai copii ascultători, dacă încă ai părinţii în viaţă, ai suficiente motive de a mulţumi!

Dacă ai un loc de muncă, un acoperiş deasupra capului (chiar şi închiriat) şi o bucată de pâine pe masă, încă mai ai pentru ce mulţumi. Dacă ai un loc de muncă şi sănătate ca să poţi lucra, consideră-te binecuvântată, în comparaţie cu miile de şomeri care există în lume.

Dacă poţi studia Biblia în fiecare zi, dacă poţi merge la biserică în fiecare Sabat şi poţi vorbi liber despre credinţa ta, ai pentru ce mulţumi. În lume sunt mulţi creştini persecutaţi sau omorâţi. Şi lista poate continua…
Aşa că… mai gândeşte-te!

GERTRUDE RADU

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO