Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!”

(Isaia 41:13)

Chiar de la începutul căsniciei, simţeam că entuziasmul noii iubiri se diminuează, deşi mi-aş fi dorit ca acele sentimente să dureze veşnic. O prietenă mi i-a prezentat pe tatăl ei văduv şi pe noua lui prietenă şi îi priveam cu invidie pe cei doi bătrâni cum râd şi flirtează ca şi cum ar fi tineri îndrăgostiţi. Mă gândeam cât de minunat trebuie să fie să ajungi la vârsta lor şi să mai poţi încă să iubeşti aşa. S-au căsătorit la scurt timp după aceea şi, la numai câteva luni, am aflat că se certau tot timpul, în cele din urmă au divorţat.

Am realizat că unele situaţii sunt mai rele decât singurătatea şi că, dacă te-ai căsătorit, nimeni nu-ţi garantează fericirea până la adânci bătrâneţi.

M-am trezit apoi că mă lupt cu propria rupere a căsătoriei, când cel care mi-era soţ şi tatăl copiilor mei şi-a abandonat responsabilităţile. Singură şi speriată, zdrobită şi învinsă, m-am prăbuşit în braţele Tatălui meu ceresc, cerându-I ajutor. El mi-a răspuns cu compasiune, amintindu-mi cu blândeţe că „Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este numele Lui, şi Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel” (Isaia 54:5). Şi mi-a promis: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Deşi aveam copii de crescut şi de educat, am hotărât să mă întorc la facultate, ca să-mi pot lua diploma pentru care mă înscrisesem cu mulţi ani în urmă. Cu diploma respectivă şi cu multă perseverenţă, am reuşit să am o carieră şi să îmi susţin copiii până la vârsta adultă.

O altă lecţie pe care am învăţat-o în încercare a fost că Dumnezeu te ajută să depăşeşti obstacolele de care te loveşti în călătoria vieţii tale.

Eram deja în vârstă când am primit un e-mail neaşteptat de la o cunoştinţă de pe vremea liceului, pe care-l terminasem cu 58 de ani în urmă. Am început să ne scriem e-mailuri în mod regulat, povestindu-ne viaţa. Curând am decis că ar fi drăguţ să mergem în vacanţă împreună. Cred că fiecare dintre noi spera să găsească în celălalt pe cineva cu care să îşi petreacă anii de apus. Locuiam în zone diferite ale ţării, fiecare având copiii în apropiere. Şi ne-am dat seama că la vârsta noastră şi cu problemele de sănătate pe care fiecare le are, avem nevoie să rămânem alături de cei care ne iubesc cel mai mult. Aşa că am rămas prieteni la distanţă.

De-a lungul vieţii învăţăm multe lecţii, din tinereţe şi până la bătrâneţe, lecţii care vin în întâmpinarea nevoilor noastre acolo unde ne aflăm în călătoria noastră pe acest pământ. Din fericire, aceasta este o metodă prin care Dumnezeu ne învaţă şi ne inspiră, ne arată că avem nevoie de braţul Său călăuzitor.

PEGGYMILES SNOW

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO