Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.

(Ieremia 29:11)

A sunat telefonul din biroul meu, iar persoana de la celălalt capăt al firului mi-a spus: „Ştii că în curând mă mut şi postul meu rămâne liber. Cred că ţi se potriveşte şi ar trebui să aplici şi să mergi la interviu.”

După câteva întrebări, am închis şi am stat puţin să mă gândesc. De ce credea că mi se potriveşte? Mi-ar plăcea mai mult decât ce fac acum? Era acesta planul lui Dumnezeu pentru mine şi pentru cariera mea? Lucram de ceva mai bine de un an unde eram acum. Dar mi-am adus la zi CV-ul, lăsând loc şi pentru hotărârea lui Dumnezeu.

Interviul a decurs foarte bine. înainte să ies din birou, am fost întrebată cât de curând aş putea să părăsesc locul curent de muncă şi să accept noul post. M-am întors la biroul meu şi am aşteptat un telefon timp de câteva zile. Nimic. Două săptămâni mai târziu, când am sunat la resurse umane şi am întrebat despre acel post, mi s-a spus că s-a ocupat.

Şi în continuare? Fusesem foarte încântată de serviciul pe care îl aveam şi nu intenţionam să fac vreo schimbare până când am primit acel telefon. După interviu, am început să mă gândesc la noile responsabilităţi pe care le-aş fi avut în noul departament în care m-aş fi mutat, la noile proceduri, la noii prieteni şi la faptul că aş fi avut un salariu fix, nu în funcţie de orele lucrate. Şi acum, dintr-odată, totul părea o prostie.

Câteva luni mai târziu, am fost chemată în biroul unui fost superior şi mi s-a spus despre un post liber în departamentul său. După o scurtă explicaţie cu privire la ce presupune jobul respectiv, mă întreabă dacă sunt de acord să treacă şi numele meu pe lista de candidaţi, alături de numele altor câtorva persoane. Nu ştiam exact ce îmi pregătea Dumnezeu, însă am răspuns cu „Da”.

Ce vă povestesc s-a întâmplat acum nouă ani. De atunci, lucrez pentru conducerea bisericii mele ca organizator de evenimente. Am ajuns în locuri pe care nu le-aş fi vizitat niciodată, am cunoscut oameni pe care altfel nu i-aş fi întâlnit, am avut parte de multe provocări şi satisfacţii şi mi s-a oferit ocazia să dau mărturie despre credinţa şi biserica mea furnizorilor cu care colaborez. Dumnezeu plănuise asta pentru mine. Şi ştia ce face!

SHERI CLEMMER

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO