Dar Isus a răspuns: „S-a atins cineva de Mine, căci am simţit că a ieşit din Mine o putere. ” Femeia, când s-a văzut dată de gol, a venit tremu- rând, s-a aruncat jos, înaintea Lui, şi a spus în faţa întregului norod din ce pricină se atinsese de El şi cum fusese vindecată numaidecât. Isus i-a zis: „Îndrăzneşte, fiică; credinţa ta te-a mântuit. Du-te în pace.

(Luca 8:46-48)

Toată lumea ştie cât era ea de bolnavă, o femeie jefuită de sănătate şi de economiile de o viaţă. Nu era suficient că era bolnavă, mai era şi săracă. Şi-a cheltuit toţi banii pe la medici, sperând că o vor vindeca. In ce o priveşte, am câteva întrebări. Dacă ar fi trăit în zilele noastre, ar fi fost ea acoperită de Planul pentru Asigurări de Sănătate de aici din Canada? Ar fi beneficiat de facilităţile pentru dizabilităţi pe termen lung? Ori, poate că boala i s-a prelungit atât de mult, încât a renunţat la orice fel de asistenţă medicală? Doisprezece ani de sângerări e o perioadă foarte lungă. Oare s-a resemnat că va muri în starea asta?

Din punct de vedere ceremonial, era necurată, privită de sus şi întotdeauna temându-se că va fi ridiculizată în public sau chiar omorâtă cu pietre. De ce, când în sfârşit ajunge la Isus, se atinge numai de poala hainei Sale? Să fi fost prea slăbită ca să stea în picioare? Nivelul mic al hemoglobinei, cauzat de atâţia ani de sângerări, ar putea explica starea de fragilitate în care se afla. Să nu mai fi avut putere decât pentru gestul de a se atinge de marginea hainei lui Isus?

Doctorul Luca ne spune în textul de astăzi că, în momentul în care s-a atins de haină, s-a vindecat. Devenise fiica Lui. A fost vindecată pe loc. Era Cineva!

Sunt atât de fericită că, atunci când devenim fiice ale lui Dumnezeu, suntem împreună-moştenitoare cu Isus Hristos. Multe dintre noi am fost uneori doborâte sub povara problemelor din lumea aceasta. Către cine ne întoarcem când suntem lipsite de speranţă sau când visurile ni se năruie?

Isus e tot timpul în preajmă. Câteodată, atât de tare ne consumă necazul sau dezamăgirile, încât nu mai avem putere să întindem mâna către El. Şi atunci pierdem vindecarea, reabilitarea şi înnoirea pe care ni le oferă Isus. Atingerea de poala hainei Sale, spiritual vorbind, nu ar trebui să fie un eveniment izolat. In fiecare zi avem nevoie să întindem mâna către El.

Când II primim ca Domn şi Mântuitor şi credem că ne poate reface viaţa, ne putem atinge de poala hainei Sale. în acel moment şi noi vom deveni Cineva.

NORMA-MAE MATTOCKS-BROWN

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO