Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.

(Filipeni 1:6)

În ziua când Lindsey a venit la lucru pentru prima dată ca asistentă medicală, noi, cele mai în vârstă, am privit-o sceptic pe deasupra ochelarilor. „O fi blondă veritabilă?” ne-am întrebat între noi. Mă gândeam că nu va rezista prea mult, însă pe măsură ce treceau zilele, am început să mă obişnuiesc cu ea şi cu felul în care arăta. Mi-am dat curând seama că era silitoare şi îngrijea bine pacienţii, care se ataşaseră mult de ea. În scurt timp, m-am trezit că îmi place şi o respect pe această tânără femeie inteligentă.

Într-o zi, am observat că nu îşi putea reţine zâmbetul – îl întâlnise pe dl Perfecţiune. Ne-am bucurat când inelul adorabil cu diamant a apărut pe degetul ei. Într-o zi însă, după câteva luni de la logodnă, a venit foarte supărată la lucru. Era însărcinată şi nu ştia ce decizie să ia. I-am spus că fiecare copil este un dar de la Dumnezeu şi am încurajat-o să păstreze copilul. I-am văzut burtica crescându-i, în timp ce-şi dezvolta şi abilităţile de mămică şi în curând s-a născut micul Mattie. Şi aşa cum ne aşteptam, Lindsey era o mămică pe cinste.

În curând, abilităţile ei profesionale au fost remarcate şi de alţii şi a fost numită asistentă-şefă. Etajul nostru a trecut uşor, uşor sub grija ei, însă în viaţa personală lucrurile nu mai mergeau la fel de bine. S-a despărţit de tatăl lui Mattie, bucurându-se că i s-a încredinţat custodia lui Mattie.

Timpul trecea şi Lindsey îşi făcea în mod eficient datoria. A câştigat respectul tuturor celor cu care lucra. Zâmbetul ei cald, priceperea în ce are de făcut şi atitudinea binevoitoare au făcut-o să devină un cadru medical respectat.

Recent, un nou inel cu diamant a apărut pe mâna stângă a lui Lindsey. îl găsise, în cele din urmă, pe dl Perfecţiune cel adevărat. Mattie îl adoră, iar Lindsey şi-a găsit în sfârşit dragostea vieţii ei.

Când mă întâlnesc cu Lindsey, îmi amintesc de cât de repede am judecat-o. Era o lucrare în curs de desfăşurare. Faptul că am cunoscut-o m-a învăţat să nu mai judec pe nimeni, pentru că Dumnezeu încă nu Şi-a terminat lucrarea cu niciunul dintre noi. Şi ne-a promis în Sfânta Scriptură că îşi va face lucrarea pe care a început-o în fiecare dintre noi, în măsura în care îi permitem să facă asta. Când eşti tentată să judeci pe cineva, gândeşte-te la cântecul care spune: „Câtă dragoste şi răbdare are / în ce mă priveşte, El nu a renunţat la lucrare.” (Joel Hemphill)

ROSE NEFF SIKORA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO