Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea!

(Ezechiel 3:17)

Unul dintre primele lucruri pe care le-am cumpărat, după ce am ajuns în Statele Unite, a fost un radio NOAA care anunţă cum e vremea (se pronunţă Noah, adică Noe). NOAA este prescurtarea pentru Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (engl. National Oceanic and Atmospheric Adminis- tration). Aceasta are în subordine 1 000 de staţii radio care transmit starea vremii, inclusiv avertismente şi schimbări bruşte de situaţie. Nişte prieteni de-ai noştri trecuseră prin experienţa violentă a unei tornade cu numai câteva luni în urmă şi eram îngrijoraţi. Din fericire, nu fuseseră semnalate tornade în zona în care locuiam, astfel încât să fim nevoiţi să căutăm adăpost, şi ne simţeam în siguranţă ştiind că am fi preveniţi de radioul nostru.

Cunoşteam semnele care prevestesc furtuna şi ce măsuri trebuie să luăm şi uneori am fost tentaţi să oprim radioul, care ne trezea frecvent noaptea cu veşti şi avertizări. Sper să nu mă trezesc vreodată că am ignorat avertizarea pentru vreo tornadă reală din comoditate.

Câteodată, în timp ce făceam curăţenie, închideam din greşeală radioul. Altădată uitam să îl bag în priză după ce îi schimbam locul. Din fericire, mă avertiza el singur, cu un bâzâit enervant, că i s-a terminat bateria. Durează puţin până îi regăsesc frecvenţa, după ce îi înlocuiesc bateria şi îl pun din nou în priză.

Nu ştiu dacă numele de NOAA a fost ales cu trimitere la Noul Testament. Vocea Duhului Sfânt din Cuvântul lui Dumnezeu se aseamănă cu radioul meu NOAA. Sunt avertizată în ce priveşte pericolele – şi câteodată mă şi deranjează lucrul acesta. Am impresia că ştiu ce am de făcut şi că nu am nevoie de sfaturi. Sau mă complac. Câteodată uit şi nu mai ascult Vocea. Apoi trece o vreme până reuşesc să prind din nou frecvenţa, când am fost neglijentă.

Lumea are nevoie să fie avertizată în ce priveşte criza iminentă. Lumea are nevoie să ştie vestea bună a adăpostului şi a salvării de care S-a îngrijit Isus. Poate că menirea mea e să fiu un NOAA sau un Noe. Şi mă întreb dacă sunt conectată la Sursă. Sau dacă am ajuns doar să scot un bâzâit supărător din cauză că nu mai sunt conectată.

ROS LANDLESS

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO