Căci nu ştiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc.

(Romani 7:15)

Temperatura poate ajunge şi la 50 de grade Celsius în timpul verii în Emiratele Arabe Unite. Am fost în concediu de maternitate aproape toată vara lui 2012, iar fiica mea mai mare, care avea patru ani atunci, era în vacanţă. M-am gândit să mergem la înot, din moment ce ei îi face o aşa mare plăcere. Am mers la piscină, iar ea a fost încântată.

Într-o zi m-am gândit că, dacă tot îi place atât de mult înotul, aş putea să mă folosesc de asta pentru a o determina să nu îşi mai ţină degetul în gură. Aşa că i-am spus că nu vom mai merge la înot până când nu încetează să mai bage degetul în gură. Făcea acest lucru numai noaptea. Se pare că în dimineaţa următoare nu avea semne că şi-ar fi supt degetul, aşa că aştepta nerăbdătoare să meargă din nou la înot. Eu însămi eram foarte fericită, gândindu-mă că am găsit, în sfârşit, ceva care să o convingă să renunţe la acest obicei.

În următoarea dimineaţă, se vedea clar că nu renunţase la obicei. Aşa că i-am spus că nu mai mergem la înot din moment ce ea nu s-a ţinut de angajament. Era tristă, însă în fiecare dimineaţă vedeam că nu reuşise să renunţe. Mergeam în fiecare noapte să verific ce se întâmplă şi o găseam fără deget în gură, însă dimineaţa devreme observam că, la un moment dat, ceda. Obiceiul era mai puternic. Se încuraja singură în fiecare zi spunându-şi: „O să mergem la înot când nu o să mai sug degetul.”

Îmi părea rău pentru ea şi mă învinuiam pentru aranjamentul acesta. Aş fi vrut să schimbăm condiţiile şi să devin mai îngăduitoare, dar mi-am dat seama că riscam să înţeleagă că merge şi aşa.

Mi se frângea inima. M-am gândit la relaţia mea cu Dumnezeu. Mi-am imaginat cum Isus trece să vadă cum îmi merge, sperând că de data aceasta n-o să mai cad. Mi-am dat seama cât poate fi de fericit când eu reuşesc şi cât de trist când dau greş. Mi-am dat seama cât de mult îşi doreşte să încetez să mai fiu tentată să păcătuiesc. Isus nu a schimbat Legea pentru că eu nu reuşesc să o ţin. În schimb mi-a arătat dragoste, plătind pedeapsa şi făcând posibilă reuşita, dacă mi-o doresc.

Ca să reuşesc să birui natura mea păcătoasă şi să fiu cu El, am nevoie de Isus. Sunt recunoscătoare că Isus ne promite ajutorul Său pentru a reuşi, pentru că făgăduinţa spune: „Pot totul în Hristos care mă întăreşte” (Filipeni 4:13).

LYNN MFURUL UKWARO

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO