El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn,
pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire:
prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.

(1 Petru 2:24)

M-am supărat când am greşit la testul de chimie organică din cauză că nu am văzut bine ecuaţia de pe tablă. Când mi-am dat seama că uneori mă doare capul şi că recunosc cu greu pe cineva de la distanţă, mi-am făcut, în sfârşit, programare la oftalmolog.

Optometristul mi-a spus că am astigmatism şi miopie. Iată de ce aveam nevoie urgentă de ochelari. Tata mi-a cumpărat perechea de ochelari pe care mi-am ales-o. La început, nu m-am simţit prea confortabil, însă după câteva zile m-am obişnuit cu ei. Apoi n-am mai avut grijă de ei şi mi-au căzut din patul meu supraetajat. Imediat i-am luat de pe jos – erau sparţi. Am plâns şi i-am cerut iertare tatălui meu când l-am sunat, iar el nu mi-a reproşat niciun cuvânt. Am mers cu ochelarii la optician şi, după câteva zile, îi aveam din nou şi puteam să văd bine.

Ştiam că e vina mea că am stricat ochelarii şi nu m-am simţit bine în cele câteva zile când am stat fără ei. M-am bucurat că tata nu m-a luat la rost, ci a încercat să mă înţeleagă. M-a învăţat astfel o lecţie pe care eu o uit adesea: că mă acceptă şi mă iartă chiar dacă aş greşi de un milion de ori. L-am văzut şi L-am simţit pe Dumnezeu prin atitudinea lui – prin atitudinea tatălui meu drag.

Mă gândesc la tata, care mi-a dat ochelarii, şi la Tatăl ceresc, care ni L-a dat pe Isus Hristos. Ochelarii, cu care am fost neatentă, îmi amintesc că şi pe Isus îl neglijăm uneori. Ochelarii s-au spart. La fel şi Isus, a fost tratat cu brutalitate, scuipat, zdrobit. însă, pentru că mă iubeşte şi are grijă de mine. tata mi-a reparat ochelarii ca să pot vedea bine din nou. La fel şi Isus. El a suferit pentru ca noi să putem fi restauraţi. El a fost înviat, pentru ca noi să putem fi din nou în relaţie cu El şi să putem fi mântuiţi.

Când mă gândesc la acest incident, îmi dau seama câtă relevanţă are crucea de pe Calvar pentru mine. Dumnezeu îngăduie să trecem prin tot felul de situaţii pentru ca atenţia să ne poată fi îndreptată către sursa unei vederi clare – Isus Hristos. La cruce vedem o iertare şi o dragoste desăvârşite. Vedem în ce stare suntem noi, cei care ar fi trebuit să fim pe cruce. Insă Dumnezeu, pentru că ne-a iubit, a suferit El pedeapsa în locul nostru. Din nefericire, noi învăţăm numai din greşeli.

Fie ca Dumnezeu să ne limpezească vederea spirituală înceţoşată. Numai prin El vederea noastră poate fi corectată.

GRACHIENNE L. BANUAG

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO