Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea,
că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El
să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

(Ioan 3:16)

De curând, eu şi fiul meu am promis să ne facem timp să ne vizităm mai des. Se apropia Ziua Recunoştinţei, aşa că am fost de acord că ar fi o ocazie potrivită de a ne pune planul în aplicare. Am petrecut împreună o minunată Zi a Recunoştinţei alături de prieteni şi am avut multe motive pentru care să fim recunoscători.

A doua zi, vineri, s-a ivit ocazia să merg până acasă pentru a vedea dacă totul este în regulă, urmând să mă întorc la fiul meu. Bineînţeles că am profitat de ocazie, eu neavând maşină. După 30 de minute pe autostradă, mi-am dat seama că uitasem telecomanda de la uşa garajului. Urma să ajung acasă în 15 minute şi fiecare fereastră şi uşă a casei mele erau închise şi încuiate. Când am ajuns, m-am grăbit spre uşa garajului, încercând să pun în aplicare manevra de deschidere manuală a uşii, însă tot ce am reuşit a fost nu să deschid, ci să încui de două ori. Ce necaz! Acum chiar că eram total pe dinafară. Un lăcătuş ar fi costat enorm, însă nu era nimeni vinovat pentru lipsa mea de grijă, în afară de mine.

În timp ce îl aşteptam pe un vecin să mă scoată din încurcătura asta, mi-am imaginat revenirea lui Isus. I-am văzut pe cei ridicaţi la ceruri împreună cu cei care erau înviaţi pentru a-L întâlni pe Domnul în văzduh. „Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.” Apoi m-am gândit la Satana care urmează să petreacă încă o mie de ani pe pământ, aşteptându-şi moartea veşnică. Împărăţia cerurilor va fi închisă pentru el!

Iată cum, gândindu-mă astfel, am tras concluzia că faptul de a nu avea acces la casa mea încuiată e o nimica toată. Vecinul mi-a descuiat casa, însă dacă se încheie harul pentru mine şi nu sunt gata? Aş putea fi pentru totdeauna încuiată afară din casa mea veşnică. Un gând care mă tulbură profund. Slavă lui Dumnezeu, prin mila şi harul Său, lucrurile pot sta altfel. Poarta Raiului a fost descuiată prin naşterea, moartea şi învierea Sa.

CORA A. WALKER

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO