Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, 
gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.

(Ieremia 29:11)

Eu şi soţul meu eram încântaţi de absolvirea fiului nostru şi I-am mulţumit lui Dumnezeu că băiatul a reuşit să termine facultatea. „Fără taxe de şcoală de acum încolo”, se bucura soţul meu. Am început să visăm cu ochii deschişi şi să ne imaginăm că fiul nostru va găsi de lucru la o şcoală creştină ca profesor ori casier.

L-am sfătuit să depună CV-ul la şcolile bisericii noastre din zona Indiei de Nord. Însă de fiecare dată când îl întrebam dacă şi-a depus CV-ul, primeam acelaşi răspuns: „Nu, mamă, încă nu.” Şi de fiecare dată când îl întrebam dacă alesese o şcoală, răspunsul era: „Nu, mamă, încă nu.”

Eram supărată că fiul nostru nu asculta. Nu ştiam ce e în mintea lui. Mă rugam pentru el. În sfârşit, într-o seară m-a sunat şi era foarte entuziasmat. „Am o slujbă! Şi o să câştig bine!”

Dar nu era la o şcoală. „E la un call-center”, mi-a explicat. M-am lăsat în scaun, dezamăgită, mâhnită şi îngrijorată.

Chiar de luni a început lucrul la Pune. Am început să ne rugăm pentru el şi L-am rugat pe Dumnezeu să îi deschidă ochii să poată vedea că luase o decizie greşită.

Vineri seara eram la biserică, aşteptând apusul soarelui cu inimile împovărate. Ne părea rău pentru fiul nostru. Imediat ce ne-am întors acasă, soţul meu l-a sunat, ca de obicei. Nu a răspuns, aşa că ne-am imaginat că e la serviciu. O oră mai târziu, l-am sunat eu din nou. Eram nerăbdătoare să aflu cât de confortabil (sau nu) s-a simţit fiind la lucru, in loc să fie in casa lui Dumnezeu. Spre surprinderea mea. mi-a răspuns: „Sabat fericit!” „Sabat fericit!” i-am răspuns. „Unde ai fost?”’ „Tocmai m-am întors de la biserică, nu pot să mă duc la call-center în Sabat. Ln seara asta am renunţat la ideea de a lucra în altă parte. Vreau să lucrez pentru Dumnezeu.”

I-am mulţumit lui Dumnezeu că este bun. Cu adevărat, Lui îi pasă de copiii Săi. Le arată calea de urmat. Acum fiul nostru lucrează pentru ADRA ca manager de resurse umane. I s-a oferit pur şi simplu această slujbă, pentru că acesta era planul lui Dumnezeu pentru El.

Prieteni, „gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul!” (Psalmii 34:8).

PREMILA MASIH

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO