Domnul te va călăuzi neîncetat.

(Isaia 58:11 p.p.)/cite>

Eu şi soţul meu am plecat în vacanţă în Orlando, Florida, unde urma să participăm şi la nunta nepoatei mele, care s-a transformat şi într-o petrecere de logodnă. Nu spun mai multe! Mai multe familii îşi luaseră bilete de avion pentru a călători din Edmonton şi Montreal, Canada, şi din Ma- ryland. Verişoara mea şi fiii ei au condus din Miami cu ajutorul GPS-ului – bun dispozitiv – de care am beneficiat toţi, întrucât ne-a tot condus de colo-colo în timpul petrecut împreună.

Întrucât era noiembrie, iar în Canada era frig, eu şi soţul meu am mai petrecut o săptămână la plajă. Ne-am vizitat rudele din Port Saint Lucie şi am plănuit să mergem la North Port şi Sebring înainte de a ne întoarce la Orlando ca să zburăm spre casă. În Port Saint Lucie, vărul lui Miguel a folosit GPS-ul de pe telefonul mobil pentru a ne îndruma până la Sebring. A tastat adresa, iar GPS-ul ne-a dus direct la destinaţie. Eram uimită de tehnologia care stătea la dispoziţia degetelor noastre. Pur şi simplu, respectam instrucţiunile şi conduceam maşina după comenzile primite.

Când am rămas din nou numai noi doi, nu am mai beneficiat de acel dispozitiv şi ne-am bazat pe un alt Ghid. Miguel şi cu mine am tot făcut câteva ocoluri pentru că am crezut că drumul pe care ne aflam nu era cel bun. La un moment dat, ne aflam într-o intersecţie şi aveam de ales: stânga sau dreapta. Nu cunoşteam zona, aşa că am făcut ce ştiam — ne-am rugat şi am virat la stânga. Şi încă o dată vocea liniştită şi calmă a Duhului ne-a indicat direcţia corectă, astfel încât am ales drumul bun.

Pe drumul vieţii călătorim pe fel şi fel de drumuri, pe tot felul de cărări, unele neumblate: prima întâlnire, primul sărut, prima vacanţă, primul copil, primul loc de muncă, orice experienţă care este prima. Privind retrospectiv, pe unele dintre ele poate că le regretăm, poate că lucrurile nu au evoluat după aşteptările noastre. Ne confruntăm cu multe lucruri fără să avem avantajul experienţei şi o mai dăm în bară uneori.

Să nu ne descurajăm. Dumnezeu promite că ne va călăuzi. „Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă”, aşa cum spune versetul de astăzi. Avem nevoie să îl lăsăm pe El pe scaunul şoferului. Dacă tehnologia mai dă greş, îţi garantez că Isus nu dă greş niciodată. Pune-L la încercare şi vezi! De pierdut nu ai ce pierde. în schimb poţi câştiga mântuirea.

SHARONLONG (BROWN

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO