Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.

(Psalmii 46:1)

Era ora de dat mâncare la găini. Însă încântarea mea de a hrăni puii era umbrită de teama de unul dintre numeroşii prădători din Sudanul de Sud – cobrele.

Se lăsa deja întunericul când unul dintre studenţii mei sudanezi, Avram, s-a apropiat şi am auzit gălăgie la găini. El a mers să vadă ce se întâmplă. S-a întors repede, abia trăgându-şi sufletul, spunând:

– Doamnă, patru pui sunt morţi şi o găină abia se mai zbate!

Am alergat la coteţul găinilor şi am încercat să văd unde e prădătorul. Cu o lanternă în mână, am reuşit să văd ameninţarea cu piele lucioasă printre rafturile de plastic.

– Avram, repede! i-am strigat. Adu-mi un cuţit mare!

A alergat în casă şi a găsit un cuţitaş de bucătărie. Of, ce necaz! Cuţitaşul era tot ce aveam, aşa că l-am folosit ca să lovesc şarpele. Unde îl lovisem? Nu eram sigură, pentru că foarte repede el a alunecat în celălalt coteţ, unde găinile se odihneau.

Ştiam că şarpele va omorî mai multe biete creaturi, aşa că m-am luat după el. Şi am văzut că partea rănită se prinsese în sârma coteţului. Era prins! Am luat câteva beţe şi l-am lovit nebuneşte peste coadă. Apoi am simţit ceva ud pe păr şi în ochi şi l-am auzit pe Avram strigând:

– Doamnă, cobra vă scuipă!

Era venin! Ştiam că poate fi mortal. Într-o clipă, ochii au început să mă doară, să se umfle şi să ehmine secreţii. Cine să mă ajute acum?

Chiar atunci soţul meu, Edwin, a apărut însoţit de echipa medicală care sosise din Virginia, Statele Unite. Mersese să îl ia de la aeroport, cale de 18 kilometri, pentru a-i aduce în campusul seminarului unde locuiam noi. Asistenta m-a întrebat ce păţisem şi mi-a oferit antiveninul ei personal, spunând:

– Acum ştiu de ce am luat medicamentul acesta. Era pentru tine.

De unde ştiu că a venit chiar la timp pentru a mă salva? Pentru că altfel, fără antiveninul ei, aş fi fost acum moartă sau oarbă ireversibil. Dumnezeu există şi îi pasă de mine şi de tine.

RUFINA C. GULFAN

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO