Recunoștință într-o lume a provocărilor

 Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

Coloseni 3:17

Sunt mama a trei băieţi adolescenţi. Lucrez cu normă întreagă şi trebuie să gătesc, să spăl şi să fac tot ce e nevoie intr-o gospodărie, încât nu prea îmi rămâne timp pentru mine. Îţi sună cunoscut? Pe lângă toate acestea, unul dintre băieţi are autism, ceea ce constituie o reală provocare pentru programul meu deja supraîncărcat. Cum aş putea să am o atitudine de mulţumire şi recunoştinţă, fiind înconjurată de atâtea provocări?

Mă regăseam rugându-mă sau mulţumindu-I lui Dumnezeu cel mai adesea când ceva uimitor se întâmpla sau rugându-mă când treceam prin încercări şi probleme. Eram prea ocupată, prea obosită şi prea copleşită ca să mai petrec timp numai cu Dumnezeu. Am descoperit însă că, pe măsură ce îi mulţumeam lui Dumnezeu pentru lucrurile mici – în mod constant —, o atitudine de recunoştinţă îşi făcea loc în inima mea, mai multe binecuvântări îmi erau oferite şi aveam mai multă pace. Am început totodată să îmi orientez atenţia către alţii, am început să mă rog pentru ei, în loc să mă concentrez asupra problemelor mele care mă copleşeau.

Am dezvoltat o relaţie personală foarte apropiată cu Domnul. E uimitor ce poţi trăi pe pielea ta printr-o simplă schimbare de perspectivă. Stăteam de vorbă cu El aşa cum aş fi vorbit cu oricare prietenă. Vorbeam cu El când mă plimbam în linişte, în maşină, pe parcursul unei zile de lucru. Uneori îmi rosteam cu voce tare întrebările şi frustrările. Dumnezeu e un ascultător minunat. Momente de bucurie, de tristeţe — orice s-ar întâmpla —, prin toate trecem împreună. Când aud sirena unei maşini, când trec pe lângă o casă sau pe lângă oameni, mă rog pentru ei. Înalţ o rugăciune pentru problema lor, oricare ar fi ea.

Dumnezeu este cel mai bun prieten al meu. Am trăit pe pielea mea binecuvântări şi chiar minuni. Am descoperit că o inimă mulţumitoare şi preocuparea de a mă ruga pentru alţii fac loc altor şi altor binecuvântări în viaţa mea, iar eu sunt mai puţin stresată în confruntarea cu provocările zilnice.

Îţi lansez provocarea de a te gândi şi de a şopti mulţumiri din nou şi din nou la adresa lui Dumnezeu în fiecare zi, pentru orice. De asemenea, roagă-te pentru alţii. O să vezi rezultatele, o să primeşti pacea care să te ajute să treci peste problemele de zi cu zi. „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” (Romani 8:31). Mergi la El în rugăciune cu recunoştinţă, iar binecuvântările se vor întoarce către tine.

SHIRLEY JONES

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO