Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. (Psalmii 37:4)

Caprele noastre sunt foarte mulţumite. Şi de ce n-ar fi? Au la dispoziţie aproape două hectare de păşune pe care să zburde; de două ori pe zi, soţul meu, Lee, le hrăneşte cu boabe de porumb şi granule speciale pentru capre. Deşi primitiv, staulul lor este uscat. Nu însetează pentru că nu duc niciodată lipsă de apă. Mănâncă şi beau şi stau la umbră. Noaptea sunt la adăpost în staul, ferite de coioţi şi de pisici sălbatice. Viaţa este frumoasă pentru Sally, Suzette, Pansy, Bentley şi iezii lor.

Într-o zi mi-a venit minunata idee să deschid una din portiţele păşunii, pentru ca ele să poată ajunge la tufişurile de la capătul proprietăţii noastre. (Tufişurile sunt pentru capre ce este zmeura pentru mine! Salivez numai când mă gândesc la zmeura roşie şi frumoasă.) Mi-am închipuit caprele ca fiind încântate şi chiar întorcându-se la mine recunoscătoare pentru festin. Chiar şi iezii, Cinderella, Wilbur şi Walter, erau suficient de mari încât să mănânce iarbă, aşa că mi-am imaginat că vor fi încântaţi de tufe.

Am deschis o portiţă anume şi caprele au ţopăit fericite dincolo. Căram cu mine o găleată cu porumb, cu care credeam că le-aş putea ademeni oriîncotro aş fi vrut să le duc, în cazul în care nu s-ar fi prins de ideea cu tufele. Imediat ce au ieşit pe poartă, au început, aproape cu frenezie, să pască iarbă, care era mai mare aici decât cea de pe păşunea lor. Poftim, să le mai duc eu la tufe! Nici porumbul lor favorit nu a reuşit să le distragă atenţia. L-am luat pe Wilbur şi l-am dus la tufe, gândindu-mă că mama lui, neliniştită, va veni după el. Nu a venit şi, când l-am lăsat jos, Wilbur a behăit după ea şi a fugit înapoi cât a putut de repede. Behăitul lui le-a distras puţin pe celelalte capre şi s-au foit puţin, dar s-au întors liniştite la păscutul ierbii, care le plăcea foarte mult. Erau mulţumite cu ceea ce credeau ele că e absolut minunat, în timp ce lucrul cel mai bun pentru ele, pe care l-ar fi şi putut avea, era la numai o mică distanţă de locul în care se aflau.

La fel facem şi noi! Dumnezeu ne-a pregătit tot ce se poate mai bun, însă noi devenim mulţumiţi cu starea în care ne găsim. Deschide Cuvântul Său şi vei găsi lucruri minunate numai pentru tine! El vrea să fii fericită. Făgăduinţa de astăzi spune: „El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” Roagă-te şi fă-ţi timp să asculţi ce are Dumnezeu să îţi spună. Probabil că are pregătit pentru tine ceva la care tu nici nu îndrăzneşti să visezi.

BARBARA HUFF

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO