Când mi-aduc aminte de Tine în aşternutul meu şi când mă gândesc la Tine în timpul priveghiurilor nopţii.

(Psalmii 63:6)

 Sufletul meu aşteaptă pe Domnul mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa, da, mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa.

(Psalmii 130:6)

Iubitul meu se afla într-o ţară îndepărtată, slujind ca misionar pentru un an, iar în tot acest timp înţelegerea mea despre dragoste a fost aspru încercată. În fiecare zi îmi spuneam că aceea era ziua în care lucrurile se vor schimba. Poate astăzi voi primi vreo veste de la el. Poate că, în sfârşit, astăzi îşi va adânci privirea în ochii mei şi-mi va spune că mă iubeşte, aşa cum o făcea înainte, sau că i-a fost dor de mine, aşa cum îmi era mie dor de el. Dar asta nu s-a întâmplat niciodată. Însemnam fiecare zi din calendar cu cât mă apropiam de ziua întoarcerii sale, dar era de fapt o zi mai aproape de abisul care se crease între inimile noastre.

Totuşi, în ciuda acestor lucruri, am ales să rămân îndrăgostită de el chiar dacă mă bazam doar pe promisiunea că şi el mă iubea. Îl aşteptam în fiecare zi, mă păstram pentru el, renunţând la dragostea altora doar pentru el. În fiecare zi mă gândeam şi visam la el. În fiecare zi! Şi totuşi nimic! Niciun cuvânt, niciun mesaj, doar tăcere săptămâni la rând.

În această perioadă dificilă, mi-a devenit dintr-odată clar că urma să învăţ o lecţie spirituală importantă. Mi-am dat seama că Dumnezeu nu Se schimbă, ci continuă să mă iubească. Am înţeles de ce Dumnezeu mi-a cerut să continui să-L iubesc chiar şi atunci când nu-L pot vedea. Am învăţat să am mai multă încredere când este vorba de lucrurile pe care mi le doream, fără să am nicio dovadă palpabilă. Am învăţat să iubesc chiar dacă nu sunt iubită. În aceste momente grele am învăţat să iubesc aşa cum iubeşte întotdeauna Tatăl ceresc.

A fost cea mai grea lecţie pe care a trebuit să o învăţ. A durut! Dar în durerea acestui proces de transformare a vieţii mele, am descoperit că, până la urmă, Dumnezeu este cel mai minunat iubit şi prieten la meu. El îmi arată dragostea Sa în cele mai creative moduri, cum ar fi un curcubeu în întinderea cerului, ca să-mi aducă aminte de promisiunea Sa. El este soţul meu atunci când sunt singură. Îmi scrie zilnic mesaje de dragoste din darul Cuvântului Său. El mă mângâie când inima mi-este îndurerată. Mă înconjoară cu braţele Lui puternice când îmi este teamă şi vocea Sa îmi dă pace. Cu El şi în El sunt întotdeauna în siguranţă. Dumnezeul meu este uimitor!

SHANTER H. ALEXANDER

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO