Rugaţi-vă unii pentru alţii.

(Iacov 5:16)

Iubite Isuse, am o prietenă pe care sunt sigură că o cunoşti mai bine decât mine. în acest moment, ea Te caută în mod sincer. M-am rugat şi eu pentru ea în aceste câteva zile care au trecut de când am realizat dorinţa ei sinceră după Tine. Amândouă Te-am lăuda în faţa lumii întregi dacă ar reuşi să se dea jos din scaunul cu rotile şi să meargă singură pe picioare, la fel de puternice ca acelea ale slăbănogului vindecat la Betesda, cu mult timp în urmă.

Şi totuşi, Doamne, mă surprind întrebându-mă ce minuni deosebite crezi Tu, în preştiinţa Ta, că sunt spre cel mai mare bine al prietenei mele? Să fie scoaterea ei din cărucior sau renunţarea la dorinţa inimii de a fi independentă din nou?

In ce mă priveşte, ştiu că cea mai mare minune ar fi să-mi pun dorinţele la picioarele Tale, pentru că prea adesea mă lupt cu renunţarea la eul meu ca să depind în totalitate de Tine. Iar din nefericire, dependenţa mea de Tine seamănă adesea cu traseul unui carusel: sus, jos, viraj la dreapta, salt la stânga. Călătoria mea este adesea înfricoşătoare, şerpuind printre stânci, in timp ce încerc să-mi trăiesc viaţa după propriile metode. Dar sunt recunoscătoare pentru pacea şi odihna pe care mi le oferi atunci când mă las cu totul în mâna Ta.

Acestea două sunt darurile pe care le-am experimentat, cu întreruperi, indiferent de drumul pe care viaţa m-a condus sau încă mă conduce. îmi dau seama că sunt schimbată intr-un mod uimitor atunci când Te caut pe Tine, nu pentru a-mi arăta ce poţi face Tu pentru mine, ci pentru a Te cunoaşte mai bine. Dar ştiu că am nevoie de Tine ca să depăşesc provocările, presiunile şi dezamăgirile vieţii, ajutându-mă să duc aceste poveri. Atunci rămân uimită de binecuvântările inexplicabile pe care le reverşi asupra mea. Ştiu că, din nefericire, fac fără efect aceste binecuvântări atunci când influenţez dinainte mersul evenimentelor din viaţa mea. Mai ştiu că adeseori Tu îmi răspunzi, ajutându-mă pe mine să mă schimb. îmi pare rău că învăţ atât de greu lecţiile pe care mi le dai. Dar îţi mulţumesc, Doamne, că ai mereu răbdare cu mine.

Mă rog să o atragi pe prietena mea la Tine, în acest timp de post şi căutare după Tine. Dă-I putere să Te urmeze. Ajut-o să descopere adevărata pace şi deplina odihnă în Tine. Aceasta este rugăciunea mea arzătoare.

LYNN NICOLAY

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO