Ferice de omul care găseşte înţelepciunea şi de omul care capătă pricepere!

(Proverbele 3:13)

Într-o după-amiază, mă oprisem să-mi văd prietena care lucra ca vânzătoare la un magazin de caritate. Nu mai erau alţi clienţi la acel moment. Vorbind cu ea, mi-a atras atenţia un kit de cusut covoraşe care era de vânzare, împreună cu nişte scule de lână în culori superbe. Buclele de la primele ochiuri formau deja o parte a unei imagini, dar mai era încă mult până să fie terminată.

Ce mi-ar plăcea să ştiu şi eu să fac aşa ceva, am spus, luându-l din raft şi aruncând o privire mai atentă, dar oare cum faci ca lâna să formeze buclele astea cu croşeta? Am dat firul în jurul croşetei şi-am încercat să-l trag prin ochi, prima dată într-un sens, apoi în celălalt, dar pur şi simplu nu stătea. Nu-mi reuşea nimic. A încercat şi prietena mea şi apoi cealaltă vânzătoare, dar niciuna n-am reuşit şi n-aveam nici instrucţiuni.

Gândindu-ne noi acolo cum să facem, am auzit o izbitură şi un clinchet şi toate ne-am îndreptat atenţia spre uşa care tocmai se deschidea, izbindu-se de opritor. O femeie împingea înăuntru o altă femeie în cărucior. Aflându-se în magazin, au început să se uite printre rafturi. Atenţia femeii din cărucior a fost atrasă de o geantă frumoasă. A luat-o şi a murmurat ceva către însoţitoarea ei. Aceasta i-a replicat:

– Ai destule genţi acasă! întorcându-se apoi spre noi şi dându-ne de înţeles că prietena ei era mereu în căutare de genţi.
Nu mă simţeam prea în largul meu să fiu atrasă în conversaţie, aşa că am revenit la covoraş, încercând din nou să fac o cusătură, dar fără succes. Insoţitoarea femeii din cărucior m-a observat şi ne-a surprins pe toate, spunând:
– Ea se pricepe la aşa ceva!

A împins apoi căruciorul de-a lungul camerei către mine şi covoraş. Apoi femeia invalidă mi-a arătat foarte uşor cum se face. După mai multe încercări, am reuşit să pun firul în aşa fel încât să creez o buclă pentru a termina covoraşul.

Am părăsit magazinul într-adevăr binecuvântată, ca mândră posesoare a unui kit de cusut covoraşe. Dar dincolo de asta, primisem înţelepciune şi inţelegere de unde nu mă aşteptam. Nu a mai fost deloc dificil, după ce am avut un profesor şi instrucţiuni la îndemână.

LAURAA. CANNING

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO