Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!

(Plângerile lui Ieremia 3:22,23)

Fiul meu cel mai mic a venit la mine pe la ora nouă în acea dimineaţă de vineri şi mi-a povestit ce noapte de coşmar avusese. Vomitase încontinuu de la ora unu şi avea o durere acută în piept. Părea bolnav şi, în ciuda răcorii dimineţii, transpira excesiv. I-am sugerat să-şi sune medicul de familie, iar acesta l-a chemat de urgenţă.

Mi-am anulat planurile pentru ziua respectivă şi l-am condus la Urgenţă, unde medicul l-a luat în primire. Aşa cum bănuiam, valoarea tensiunii arteriale şi nivelul glicemiei erau foarte ridicate. I-au făcut şi alte teste, pentru a verifica funcţia rinichilor şi starea inimii (în caz de infarct miocardic). In final, a fost diagnosticat cu insuficienţă renală şi s-a intervenit chirurgical pe vasele de sânge pentru a facilita hemodializa, pe care a început-o la doar câteva ore după ce a ajuns la Urgenţă. Aici i s-a aplicat o terapie severă, iar când, în sfârşit, a fost internat în spital, starea lui era stabilă.

Pe la ora şase după-amiază, o asistentă de pe Secţia de Hemodializă mi-a sugerat să-i aduc ceva de mâncare. Pentru că avea o dietă strictă, m-am hotărât să nu cumpăr mâncare de la restaurantele din apropiere, aşa că am mers acasă, ceva mai departe, ca să-i fac eu de mâncare. Traficul era infernal şi se lăsase noaptea, dar am reuşit să ajung acasă, i-am pregătit ceva, apoi m-am întors la spital. Acum trebuia să conving persoana de la pază să mă lase să intru, pentru că nu mai era program de vizită. Dar slavă Domnului, am rezolvat tot ce era necesar şi, în sfârşit, m-am întors acasă după o zi chinuitoare.

A fost o zi grea, dar când privesc în urmă, văd cum Dumnezeu a condus toate lucrurile spre binele fiului meu. Suntem nespus de recunoscători pentru mai multe binecuvântări, în special pentru că „s-a întâmplat” ca medicul lui să fie de serviciu la Urgenţă în acea dimineaţă şi pentru că un chirurg cardiovascular a fost disponibil pentru a efectua procedura de care avea nevoie urgentă. Deşi eram foarte tensionată, am condus în siguranţă acasă şi înapoi la spital.

După această experienţă, pot spune cu certitudine că Dumnezeu este bun şi că într-adevăr „îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă”. Mare este credincioşia Sa!

MARION V. CLARKE MARTIN

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO