Atunci, lupul va locui împreună cu mielul, şi pardosul se va culca împreună cu iedul; viţelul, puiul de leu şi vitele îngrăşate vor fi împreună şi le va mâna un copilaş.

(Isaia 11:6)

Ce drăguţ! Parcă este un desen animat transpus în realitate. Lei şi lupi domesticiţi! Deşi este greu să-ţi imaginezi aşa ceva chiar şi într-un desen animat, cerul este, de asemenea, un loc în care prădătorii tăi sau cei care te-au făcut să suferi pe pământ vor fi îmblânziţi. Cum este posibil? Doar prin iertarea lui Hristos oferită la cruce şi iertarea de care şi noi putem avea parte datorită acestui lucru.

Singura modalitate prin care Hristos ne poate ierta este să fim acoperiţi cu sângele Său prin ispăşire, iar ispăşirea lui Hristos este posibilă doar datorită dragostei Sale perfecte, dincolo de orice înţelegere. Atunci când Hristos ne oferă iertarea, noi nu numai că experimentăm dragostea Sa supranaturală, dar intrăm în dragostea Sa, ceea ce ne dă puterea să iertăm, la rândul nostru.

Uneori tratăm iertarea cu prea multă uşurinţă, uitând durerea care a făcut-o necesară. Hristos a dat totul la cruce. Noi vom putea experimenta bucuria cerului pentru că am cunoscut durerea de pe pământ. Punând totul într-o imagine pozitivă, dacă învăţăm să iertăm, atunci vom putea experimenta această bucurie. Fără durerea preschimbată în bucurie, cerul ar fi un chin pentru noi.

Cerul nu este un loc unde să scapi de cei care te-au rănit. Dacă aceste persoane au ajuns şi ele să accepte harul lui Hristos, atunci, în cer, un copil abuzat îşi va putea privi agresorul în ochi, spunându-i: „Sunt atât de bucuros că eşti aici. M-am rugat pentru tine toată viaţa.” Cerul este un loc în care un soţ infidel iertat de Hristos va putea sta alături de soţia pe care a înşelat-o fără ca aceasta să sufere. In cer, un criminal se va putea apropia de familia celui pe care l-a ucis, ştiind că iertarea a topit pe deplin chinul şi durerea. Cerul este un loc în care iertarea este în cele din urmă făcută desăvârşită. Dar, slavă Domnului, putem începe acest proces chiar de aici, de pe pământ.

Am avut parte de acea durere care aduce iertare. M-a ajutat să înţeleg într-o lumină mai clară iertarea pe care mi-a oferit-o Hristos. Când voi ajunge în cer, sunt sigură că totul va fi de o frumuseţe care-ţi taie respiraţia, de o splendoare ameţitoare. Să vezi lupii locuind împreună cu mieii va fi ceva uimitor şi totuşi nu aceasta este partea cea mai interesantă. De fapt, cel mai frumos va fi să experimentez dragostea lui Hristos, apoi să mă întorc spre cei care m-au rănit cel mai profund şi să le dau o îmbrăţişare strânsă, pentru că şi ei au acceptat iertarea Sa. De-abia aştept acel moment!

ALISON SCHWIRZER

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO