Prin îndurarea Ta, Tu ai călăuzit şi ai izbăvit pe poporul acesta, iar prin puterea Ta îl îndrepţi spre locaşul sfinţeniei Tale.

(Exodul 15:13)

Călătorisem confortabil întreaga zi prin deşertul egiptean. La un moment dat, ne-am oprit la o oază ca să ne întindem puţin picioarele şi să ne răcorim cu apă proaspătă. Pe parcursul întregii călătorii – şi chiar în oază – am fost însoţiţi de o escortă militară.

Această călătorie m-a făcut să mă gândesc la copiii lui Israel, pribegind prin acest deşert 40 de ani. Patruzeci de ani în căldura teribilă a deşertului! Uneori nu au avut apă şi nici hrană. Şi trebuiau să-şi care cu ei toate posesiunile – inclusiv tabernaculul şi lucrurile lui. Pentru noi chiar şi această singură zi a fost o provocare, deşi am călătorit în vehicule de turişti cu aer condiţionat şi fără să ne cărăm noi bagajul.

Călătoria lungă prin deşert nu a fost o plimbare, pur şi simplu, pentru poporul lui Dumnezeu, pentru că au întâmpinat multe provocări şi dificultăţi. Dar au avut experienţa prezenţei lui Dumnezeu – ziua într-un nor care le ţinea umbră, iar noaptea într-un stâlp de foc care să lumineze drumul şi, cu siguranţă, să-i încălzească în răcoarea deşertului. In fiecare zi, mana le reamintea că Dumnezeu era cu ei şi le purta încă de grijă.

Hotelul nostru era situat chiar pe malul Mării Roşii, ceea ce m-a dus din nou cu gândul la poporul Israel. Înotam în apa limpede ca cristalul, care strălucea mai ceva decât sideful, şi m-am gândit cum Dumnezeu a făcut un drum prin această mare, pentru ca poporul Său să poată trece ca pe uscat şi să ajungă în siguranţă pe partea cealaltă, departe de urmăritori.

De multe ori, Dumnezeu desparte apele care blochează drumul din faţa noastră, ca să ajungem în siguranţă la destinaţie. Uneori ne conduce pe căi ocolitoare şi nu înţelegem de ce, la fel ca pe poporul lui Israel în vremurile de demult. Dar, indiferent cât de mult durează sau cât de lungă este ruta ocolitoare, ne aflăm în siguranţă în mâna lui Dumnezeu. Aşa cum ne spune relatarea biblică: „Moise a zis poporului: «Aduceţi-vă aminte de ziua aceasta, când aţi ieşit din Egipt, din casa robiei, căci cu mână puternică v-a scos Domnul de acolo»” (Exodul 13:3).

Avem un Dumnezeu minunat, un Dumnezeu care a făcut minuni mari ca să-Şi conducă poporul pe drumul potrivit, acum mulţi ani. El ne conduce şi pe noi astăzi, dacă-L căutăm cu credinţă şi ne încredem în făgăduinţele Lui!

TILLI GELKE

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO