Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug.

(Ioan 10:10)

Ai avut vreodată sentimentul că relaţia ta cu Dumnezeu începe să se usuce, ca şi când ar trece printr-o secetă cumplită? Dacă eşti ca mine, criză după criză se abate asupra noastră şi pare că Dumnezeu nu Se mai ocupă cu răspunsul la rugăciuni. De ce durează atât de mult? Oare El chiar ascultă? îndoiala ne umple inima şi întrerupem legătura dătătoare de viaţă cu Dumnezeu. Se pare că una dintre problemele reale în această societate a vitezei este aceea de a învăţa cum să percepem adversităţile înainte ca acestea să ne conducă la descurajare şi la o viaţă lipsită de vitalitate. Cum facem faţă problemelor? Ne mâniem pe Dumnezeu şi-I întoarcem spatele? Suntem copleşiţi de sentimentul că Dumnezeu ne-a părăsit sau fugim la El când ne aflăm în încurcătură, ca să primim viaţă?

De curând, am petrecut o noapte într-o casă de pe proprietatea unei ferme construite în 1852. în partea de jos a zidurilor, care aveau mai mult de 1,5 metri grosime, erau porţiuni unde tencuiala lipsă lăsa să se vadă pietrele temeliei. Ce încântată am fost să observ o frumoasă floare roz care crescuse într-una din crăpături. Mi-a adus aminte că, în ciuda porţiunilor aspre din viaţa noastră, florile îşi pot găsi încă loc să crească, dacă vom căuta Lumina precum o fac ele. Doar necazurile scot la iveală în ce direcţie ne îndreptăm cu adevărat – dacă fugim spre El sau îi întoarcem spatele.

Anul acesta ne-am confruntat cu o secetă accentuată în statul Texas. Majoritatea copacilor sunt încă verzi. Totuşi sunt câţiva ale căror frunze de un maroniu-deschis dau de înţeles că vegetaţia începe să moară din cauza lipsei de apă dătătoare de viaţă. La fel este şi în viaţa noastră. în timp de criză şi tensiune, este uşor să ne simţim abandonaţi de Dumnezeu. El pare concentrat cu totul asupra vreunei alte planete.

Putem învăţa o lecţie de viaţă extraordinară de la copaci, un adevăr minunat despre Dumnezeu. în timp de secetă, rădăcinile caută să pătrundă cât mai adânc în sol pentru a găsi apă. Doar aşa reuşesc să rămână în viaţă pe timp de secetă. Cu toţii suntem confruntaţi cu experienţe aspre — momente când Dumnezeu pare foarte departe. Dar acesta nu e un timp al abandonului, ci unul în care suntem făcuţi mai puternici. Dumnezeu este Dătătorul vieţii şi El ne ajută să creştem, să pătrundem tot mai adânc în căutarea puterii şi dragostei Lui. Aşa că, în fiecare încercare cu care ne confruntăm pe cale, să ne aducem aminte că El nu ne va părăsi. Mai degrabă, acestea sunt momentele care ne fac mai puternice, dacă rădăcinile noastre spirituale vor continua să caute, pătrunzând tot mai adânc după apa dătătoare de viaţă care izvorăşte din Cuvântul lui Dumnezeu.

JUNE AYERS

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO