Domnul este bun, El este un loc de scăpareîn ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.

(Naum 1:7)

Copiii lui Dumnezeu au de înfruntat multe situaţii dificile în viaţă care le pot zdruncina fortăreaţa spirituală, făcându-i să-şi piardă credinţa în Isus. În strâmtorare, Domnul este locul nostru de scăpare, pentru că El cunoaşte drumul pe care ne poartă paşii.

În căutarea unui viitor mai bun, Sefra şi-a luat fetiţa de şapte ani şi a pornit pe drumurile aspre ale Guatemalei către graniţa Statelor Unite. Nu-şi închipuia la momentul respectiv că trecerea frontierei urma să-i pună credinţa la încercare, trecând ca prin urechea acului. Iar fetiţa ei de doar şapte anişori puţin îşi dădea seama de ce se petrecea în jurul ei. Tot ce-şi putea aduce aminte este că o femeie caucaziană curajoasă l-a îmbrăţişat pe un bărbat înalt, părând că vrea să spună: „Fă-ţi milă de fetiţa asta.” Li s-a permis apoi să intre în America.

America. Pentru ea, aceasta era ţara unde curge lapte şi miere, şi aşa şi-a început călătoria. Nu aveau nici măcar un acoperiş deasupra capului! Sefra n-a pierdut din vedere făgăduinţa lui Dumnezeu că-i va da un loc de scăpare. Împreună cu fiica ei, a stat sub un copac aflat în faţa unei case din Los Angeles. Spre sfârşitul zilei, proprietarul a venit şi le-a întrebat ce făceau acolo. Aflând problema lor, acesta le-a pus la dispoziţie o căsuţă din spatele proprietăţii lui. Sefra nu a putut decât să cadă în genunchi şi să-I mulţumească Domnului.

Încercarea credinţei începuse cu lupta pentru supravieţuire. Sefra a mers la un magazin, gândind în sinea ei: Dacă aş putea să fac rost măcar de două mere, eu şi fiica mea vom putea supravieţui astăzi. Dar proprietarul magazinului a prins-o chiar când lua merele. Când i-a explicat despre fetiţa ei, el a mers să o vadă, apoi i-a oferit Sefrei sacoşe întregi cu alimente. Era o nouă confirmare a harului şi dărniciei lui Dumnezeu, care a întărit şi mai mult încrederea Sefrei în Isus.

Căutările Sefrei după un viitor mai strălucit au dat roade. Şi-a găsit de lucru şi a putut să-şi susţină fiica în şcoală. Ea a dat mărturie despre încer­cările credinţei ei în comunitatea de limbă spaniolă. Fiica ei a învăţat bine, a absolvit facultatea, iar acum ocupă un post de capelan la un spital.

Dumnezeu se foloseşte de oameni ca să vină în întâmpinarea nevoilor noastre. Poate că astăzi El vrea să te folosească pe tine ca să ofere cuiva hrană, adăpost, un sfat sau un cuvânt de mângâiere.