Spală-mă şi voi fi mai alb decât zăpada.

(Psalmii 51:7)

Mă aflam în piaţa de vechituri, hoinărind printre plăci cu muzică veche, cărţi cu coperţi din piele, tacâmuri din argint, care-şi pierduseră străluci­rea, vetre antice, ceşti de ceai aurite şi mobilă ieşită din uz. Lucram la un proiect despre materiale vintage, aşa că mă aflam în căutare de milieuri vechi pentru tăvi, şervete brodate, feţe de masă cu monogramă şi dantelării făcute de mână. Cutreieram magazinele cu articole folosite sau acţiunile cu vânzare de bunuri personale, strângând „comori” şi admirând iscusinţa, răbdarea şi timpul pe care femeile respective le-au investit în confecţiona­rea acelor bucăţi de material.

Aceasta era cea mai apropiată piaţă de vechituri, iar eu, clienta fidelă. În sectorul cu cărţi, pixuri şi jocuri vintage uzate atârnau două cămăşuţe de noapte pentru bebeluşi, care nu prea îşi aveau locul acolo. De fapt, erau aici de luni de zile şi nici nu erau scumpe. Dar nu-mi atrăseseră niciodată aten­ţia şi nu ştiu de ce. Poate pentru că eu căutam materiale albe, iar acestea erau îngălbenite, nespălate, vechi şi prea simple. În plus, materialul părea un pic lipicios de la ani întregi de umezeală, praf şi murdărie.

Dar atunci m-am simţit atrasă de ele. M-am gândit la mămicile care le-au cusut de mână, rugându-mă ca bebeluşii să fie sănătoşi. Gândul m-a dus la micuţii care purtaseră aceste cămăşuţe în nopţi liniştite sau mai grele, prin­tre gânguri fericite sau febră chinuitoare. Şi, dintr-odată, pentru mine n-au mai fost nişte bucăţi de material ponosit, pentru că fiecare avea în spate o poveste nespusă, care le-a făcut preţioase în ochii mei.
Aşa că am plătit şi, din acel moment, au fost ale mele. Arătau atât de „nespeciale”, încât vânză­torul nu s-a mai deranjat să le ambaleze sau să le pună într-o pungă.

Acasă, le-am luat de pe umeraşe, le-am pus într-o sacoşă de plasă şi le-am băgat în maşina de spălat la temperatură ridicată. Două ore mai târziu erau gata. Şi, spre bucuria mea, am descoperit că erau de fapt patru cămăşuţe, nu două. Fiecare cred că mai avea una agăţată pe dedesubt. Şi acum erau albe şi curate, asemenea zăpezii proaspăt aşezate. În locul unor zdren­ţe murdare, aveam acum în mână cele mai drăguţe cămăşuţe de noapte pentru bebeluşi pe care le-am văzut vreodată! Le-am călcat uşor cu fierul de călcat, aranjând cutele şi volănaşele şi observând pentru prima dată dante­la fină de la guler şi manşete.

Dumnezeu este Tatăl care ne iubeşte, ne preţuieşte şi vede în noi ceva frumos, de o valoare inestimabilă, chiar aşa cum suntem, soioşi şi lipicioşi de la toată murdăria cu care viaţa a aruncat în noi. Mai mult, Isus a plătit preţul şi ne va lua acasă la El, ne va curăţi şi ne va reda aspectul impecabil.

KAREN HOLFORD

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO