A venit în Nazaret, unde fusese crescut şi, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă.

(Luca 4:16)

„Miau, miau”, îmi şopteşte Kitty la ureche. O ignor şi mă prefac că dorm. Câteva minute mai târziu, mieunatul ei nu mai sună a sugestie, ci a devenit mai tare şi mai poruncitor. Mă uit la ceas. Este 4:30 dimineaţa.

„Bine, am înţeles. Vrei să ieşi”, îi spun eu dragei mele Kitty. O sfătuiesc să fie înapoi la timp şi dispare pentru vreo două ore. Cum nu mai pot adormi, mă bucur la gândul că astăzi este Sabat. Pacea Sabatului inundă fiecare colţişor al fiin­ţei mele. Kitty se întoarce acasă şi dispare din nou. Dacă stă aşa mult afară dis-de-dimineaţă, cu siguranţă va fi înapoi la timp. Şi chiar este punctuală. Servim micul dejun fără grabă. Pâinea e fărâmicioasă, iar coşul de pâine este plin cu firimituri. Mă îndrept spre uşă ca să le arunc în grădină. Kitty profită de scurtul moment cât uşa e deschisă şi o zbugheşte afară. O, nu! A luat-o în direcţia în care locuieşte duşmanul ei de moarte. Pacea Sabatului s-a dus, pentru că sunt sigură că n-o să ajung la timp la biserică . Mă aş­teaptă o plimbare lungă. Kitty urăşte pisica vecinului şi e în stare să stea ascunsă ore întregi într-un tufiş ca să se bată cu ea. Ba chiar o urmăreşte până în sufrageria vecinului, pentru că ştie pe unde să intre, şi apoi începe lupta, din care Tina, pisica vecinului, nu iese niciodată învingătoare.

Dar dintr-odată, ca prin minune, Tina năvăleşte în josul străzii, fugărind-o pe Kitty! Stau în uşă şi de-abia îmi pot crede ochilor. Cum de e Tina aşa curajoasă, afişând parcă o putere supranaturală? Poate chiar are o pu­tere supranaturală! Kitty aleargă cât o ţin lăbuţele şi zboară pe uşa deschi­să în casă. Carpeta din hol se transformă în covoraşul zburător.

La ora 8:50, Kitty este în bucătărie în faţa castronului cu mâncare, bucurându-se de un al doilea mic dejun după înfrângere.
La 8:52 ieşim pe uşă. Ajungem la timp la biserică, ca de obicei.

Oare întoarcerea promptă a lui Kitty a fost doar noroc sau, prin asta, Dumnezeu mi-a oferit o binecuvântare specială? Sunt convinsă că aici a fost mâna lui Dumnezeu.

URSULA ZIEGLER

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO