Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavolul şi Satana, … a fost aruncat pe pământ … Ei [copiii lui Dumnezeu] l-au biruit prin sângele Mielului.

(Apocalipsa 12:9,11)

„Ai omorât vreodată un şarpe?” am izbucnit eu la telefon, cu răsuflarea întretăiată.
Nu plănuisem ca aniversarea mea de 67 de ani să înceapă în felul acesta. Ieşisem să fac o plimbare şi să mă rog în grădina cu flori din spatele casei, când l-am văzut la rădăcina unui eucalipt – un şarpe maroniu alungit. L-am sunat în grabă pe soţul meu care, de la 30 de kilometri depărtare, îmi dădea instrucţiuni care păreau evidente. „Ia o sapă sau o greblă şi înfige-o în el! Să nu îl laşi să te muşte! Pa!”

Simţindu-mă singură şi nepricepută la aşa ceva, am sunat-o pe Gloria, noua mea prietenă şi vecină, care a sosit imediat. „Probabil că a fugit deja”, mi-a spus ea, în timp ce-i înmânam arma. Dar nu. Nu doar că nu plecase, dar acum şarpele era încolăcit pe partea cealaltă a trunchiului de copac, aşteptând.

– Hmm, şopti Gloria, acest cap arămiu e cam mare chiar şi pentru zona aceasta.

Mă-ntrebam cum putea fi aşa calmă în timp ce-şi făcea planul. Dar atitudinea ei sigură şi mişcările precise m-au făcut şi pe mine să intru în acţiune. Dacă ar fi trebuit să produc un film de acţiune, prezentând cele 15 minute care au urmat, l-aş fi intitulat „Doamna în vârstă care învârte lopata!”

În acele câteva secunde, mi-a străfulgerat prin minte făgăduinţa din Geneza 3:15 şi am înălţat în disperare o rugăciune tăcută: „Ajută-ne să facem acelaşi lucru şi acum şi, Te rog, păzeşte-ne călcâiele!”

Apoi Gloria a rostit plăcutele cuvinte:
– Gata! i-am zdrobit capul. Nu te îngrijora pentru restul.

În seara aceea, reflectând la modul în care începuse ziua mea de naştere, am înţeles dintr-o perspectivă vizuală făgăduinţa pe care le-a făcut-o Dumnezeu lui Adam şi Evei în Grădina Eden, promisiunea că, într-o zi, Dumnezeu va învârti decisiv lopata mântuirii. El va răpune „şarpele cel vechi…, Diavolul”, nimicindu-l pentru toate secolele de durere presărate în urma sa.

În seara aceea, L-am lăudat pe Dumnezeu pentru harul Său. Acel har care, prin sângele Fiului Său, în locul sângelui meu, îmi dă victoria asupra puterii şarpelui în viaţa mea. Acest har va restaura chipul Său în mine şi-mi va purta paşii către o altă grădină minunată.

CAROLYN SUTI’ON

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO