Ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui, ca să le scape sufletul de la moarte.

(Psalmii 33:18,19)

În cadrul universităţii noastre există un slogan: „Publică sau mori”, altfel lectorul nu este promovat într-un alt grad. Prin urmare, lectorii par­ticipă la seminare şi ateliere pentru a-şi prezenta lucrările, fiecare pe do­meniul lui, pentru a fi publicate. Într-o astfel de ocazie, am făcut o călătorie împreună cu alţi şapte lectori, plecând de la Colegiul Federal de Educaţie şi îndreptându-ne către o altă universitate din Nigeria, pentru a participa la un atelier. Ajungând aici, am mers să ne înscriem la secretariat. Acolo am aflat că atelierul fusese amânat peste două săptămâni şi, chiar dacă era sea­ra târziu, ne-am hotărât să ne întoarcem acasă. Şoferul microbuzului ne-a asigurat că n-avea nicio problemă să conducă atât de târziu. Ne-am rugat, predându-ne în mâna Domnului.

Pe drum, fiecare lucra la proiectul său. După un timp, eu am adormit, iar colegii nu au observat că şi şoferului îi era somn. Dintr-odată, microbuzul a virat în tufişuri şi s-a rostogolit. Şoferul şi ceilalţi pasageri au fost aruncaţi pe geamuri. Doar eu am rămas înăuntru şi, fiindcă eram adormită, nu şti­am ce se întâmplă. Brusc, microbuzul, care se îndrepta spre un şanţ, a făcut o întoarcere de 180 de grade şi s-a oprit! Cei care au văzut scena au crezut că cineva preluase controlul microbuzului, reuşind să îl oprească.

Eu mă aflam încă în maşină şi deodată am simţit cum o mână mă atinge. Am încercat să deschid ochii, dar n-am văzut pe nimeni. Am simţit sângele curgându-mi pe faţă şi mi-am dat seama că puteam fi grav rănită. Colegii au alergat repede să mă salveze şi m-au întrebat dacă eram singură. „Da, bineînţeles!” am răspuns. M-au întrebat dacă a mai fost vreun şofer. „Nu, niciun şofer.” Atunci cine a oprit microbuzul în siguranţă? Se pare că Dum­nezeu l-a trimis pe îngerul Său să preia controlul volanului.

Aşa cum spune şi textul de astăzi: „Ochiul Domnului priveşte peste cei ce se tem de El, peste cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui, ca să le scape sufle­tul de la moarte.” Îl laud pe Dumnezeu pentru că este statornic în dragoste. El a promis să ne sprijine cu dreapta Sa biruitoare.

SAL OKWUBUNKA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO