Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău!

(Matei 6:9)

Te-ai gândit vreodată ce înseamnă cuvântul „nostru” din această rugăciune? La cine se referă? Pare o întrebare uşoară, dar nu este.

Ascultam ştirile, iar una dintre ele relata povestea terifiantă a morţii a două fetiţe. Ştirea mi-a atras atenţia. Reportajul dezvăluia cum o femeie îşi invitase iubitul să locuiască împreună cu ea şi cu fiica ei de zece ani. Fetiţa avea o vecină cam de aceeaşi vârstă cu care îşi petrecea majoritatea timpului, jucându-se sau uitându-se la televizor.

Într-o zi, pe când mama ei era la serviciu, bărbatul a intrat în camera unde se jucau cele două fetiţe, le-a violat şi le-a ucis. Stăteam şocată în faţa televizorului. Cine era acest bărbat? Cum a putut să facă un lucru atât de oribil? Imediat m-am gândit la mama fetiţei şi am început să mă rog pentru ea şi pentru familia celuilalt copil. Cunoşteam durerea şi agonia acestor mame. Şi eu am pierdut un copil. Dar mai mult decât atât, m-am rugat ca Dumnezeu să trimită femei creştine care să le susţină pe cele două mame îndurerate şi familiile acestora.

În timp ce mă rugam, Duhul Sfânt a vorbit inimii mele. „Dar bărbatul?” m-a întrebat El. Răspunsul meu a venit imediat. „Ce e cu el, Doamne? Cui îi pasă de el? Este un om rău şi merită să-l bage la închisoare şi să arunce apoi cheia.” Dar Dumnezeu încă nu terminase cu mine. Întrebarea mi-a venit din nou în minte, dar de data aceasta mai puternic. „Cum rămâne cu bărbatul? Roagă-te pentru el.” Acum Îi vorbeam lui Dumnezeu cu glas tare: „Doamne, nu-mi cere să mă rog pentru omul acesta. Este rău, poate chiar posedat de demoni. Nu, Doamne, nu pot să mă rog pentru el.” Apoi mi-au venit în minte cuvintele din textul de astăzi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri…” La cine se referă „nostru”? Dacă Dumnezeu este Tatăl tuturor, atunci acest om este fratele meu spiritual. M-am cutremurat la gândul că acest lucru poate fi adevărat, dar chiar aşa era. Dumnezeu este Tatăl nostru ceresc, şi aici este vorba şi despre traficanţii de droguri, beţivii din şanţ sau cei condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru crime oribile.

Am simţit de parcă Dumnezeu mă arăta cu degetul ca să îmi aducă aminte că în ochii Lui toţi suntem la fel, păcătoşi cărora le este oferită şansa de a fi salvaţi prin harul Său. Vinovăţia m-a copleşit când am realizat că mă gândeam la păcat în termeni de mic sau mare, dar în ochii lui Dumnezeu, orice păcat este păcat. Am plecat capul şi mi-am mărturisit păcatul, apoi m-am rugat pentru fratele meu care păcătuise împotriva surorii mele, dar care merita să fie salvat. La fel de mult ca mine.

HEATHER-DAWN SMALL

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO