Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: «Eu sunt Hristosul!» Şi vor înşela pe mulţi. Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăţie împotriva altei împărăţii şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciume. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor.

(Matei 24:4-8)

Cu toţii am întâlnit semnale de avertizare în viaţa noastră. La unele am luat aminte, pe altele nici nu le-am băgat în seamă. Sau nici nu le-am perceput ca fiind semnale de avertizare. Unii nu le vor da atenţie decât atunci când este prea târziu din punct de vedere fizic sau spiritual. Iar alţii nu recunosc aceste semnale fizice sau spirituale, lucru care ar putea fi în detrimentul lor.

Am lucrat mulţi ani într-o bibliotecă medicală, aşa că am avut posibilitatea să învăţ multe despre problemele medicale. Am un prieten care odată avea doi rinichi, iar acum nu mai are decât unul şi face dializă pentru tot restul vieţii. Cunosc o altă persoană care s-a străduit opt ani să găsească cauza simptomelor ei. Acum ştie că are insuficienţă renală (IR). Rinichii ei nu funcţionează la capacitatea normală de 80%, ci doar la 47%.

Este şocant să realizezi că 26 de milioane de americani suferă de insuficienţă renală şi nici nu-şi dau seama. Aceasta înseamnă un caz la fiecare nouă persoane! Insuficienţa renală este boala cel mai greu de diagnosticat în America, fiindcă unii doctori nu recunosc simptomele. Poate ar fi bine să înveţi să recunoşti aceste simptome, iar dacă tu, o persoană dragă sau un prieten le aveţi, să ştii să-i îndrumi în direcţia corectă. Astfel, îi poţi ajuta să trăiască ceva mai mult.

Isus ne-a lăsat, de asemenea, semnale de avertizare legate de vremea sfârşitului şi de revenirea Sa. Versetul de astăzi cuprinde unele dintre aces­tea şi nu ne putem permite să le ignorăm. Viaţa noastră veşnică depinde de modul în care ne raportăm la aceste avertizări. Mulţi au încercat să prezică momentul sfârşitului, dar Biblia spune că nimeni nu ştie ziua, nici ceasul revenirii lui Isus. Problemele medicale ne pot doborî înainte ca Hristos să revină, dar viaţa pe acest pământ este trecătoare. Mă rog pentru tine, draga mea prietenă, să rămâi aproape de Domnul şi să fii gata pentru revenirea Sa. Nu ignora semnalele de avertizare!

LORAJNE F SWEETLAND

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO