Fiul pe care l-am cerut de la Domnul

 Pentru copilul acesta mă rugam, şi Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.

(1 Samuel 1:27)

M-am căsătorit la 17 ani şi am plecat să locuiesc departe de familie. Curând după aceea, Domnul mi-a dăruit o fetiţă, după care am adoptat încă una. Din cauza sănătăţii mele precare, L-am rugat pe Dumnezeu să nu-mi mai dea alţi copii, şi El m-a ascultat. Totuşi, odată cu trecerea timpului, simţeam o dorinţă arzătoare de a avea un băiat. Eram aşa curioasă să văd cum ar arăta băieţelul meu, aşa că am început să mă rog Domnului pentru el. Am cerut şi grupului de femei din biserica mea din Araujo Costa să se roage împreună cu mine. Şi ne-am rugat timp de 15 ani.

Într-o zi, am făcut o ieşire cu corturile, dar eu nu mă simţeam bine, aşa că, întorcându-ne în oraş, am făcut un test de sarcină. Şi a ieşit pozitiv! M-am bucurat mult, fiindcă aveam deja 35 de ani. Acum ne întrebam dacă era băiat sau fată. Trei luni mai târziu, folosind tehnologia modernă cu ultrasunete, am aflat. Era băiat! Am îngenuncheat şi I-am mulţumit lui Dumnezeu. Toată biserica s-a bucurat pentru noi şi au organizat o festivitate de bun venit.

Astăzi, băieţelul meu are 11 ani şi este diacon în biserica adventistă pe care o frecventează. Se teme de Dumnezeu şi ascultă de cei mai în vârstă. Este un băiat cu principii. Cei necredincioşi susţin că nu mai există minuni în vremea noastră, ele fiind de domeniul trecutului. Dar eu cred cu tărie că Dumnezeu nu S-a schimbat. El este încă marele EU SUNT, Cel Atotputer­nic, capabil să formeze în pântecele unei femei sterpe fiul cel mult aşteptat, pentru că El împlineşte dorinţele copiilor Săi (vezi Psalmii 37:4). La fel s-a întâmplat, în trecut, cu Ana, care l-a primit pe Samuel de la Dumnezeu. Aşa a fost în cazul Sarei, căreia Domnul i l-a dăruit pe Isaac. Şi la fel mi s-a întâmplat şi mie când l-am primit pe Jose Adriel de la Dumnezeu.

E ceva ce îţi doreşti foarte mult? L-ai rugat pe Domnul să îţi îndeplineas­că dorinţa, dacă este după voia Sa? Dacă aceasta este şi dorinţa Sa, el care are credinţă cât o boabă de muştar îşi va vedea împlinită dorinţa. Indurarea Domnului nu are sfârşit şi bunătatea lui dăinuie pe vecie. Iacov 4:2 ne spune: „Voi poftiţi şi nu aveţi; ucideţi, pizmuiţi şi nu izbutiţi să căpătaţi; vă certaţi şi vă luptaţi şi nu aveţi pentru că nu cereţi.”
Deci care este dorinţa ta?

ESTER FIGUEIREDO ARAUJO

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO