Fiică, nu te teme, îţi voi face tot ce vei zice, căci toată cetatea ştie că eşti o femeie cinstită.

(Rut 3:11)

Prima reuniune a fiilor Ierihonului din întreaga lume era în plină desfăşurare. Al patrulea weekend din iulie 2009 a marcat acest eveniment extra­ordinar din Miami, Florida.

Totul a început cu mulţi ani în urmă în Ierihon, Jamaica, unde un pastor pensionar a fost rugat să îşi spună istoria. El a ales să se oprească asupra unei scurte perioade a slujirii sale chiar în acea comunitate de ţară. Organizase nişte întâlniri evanghelistice, dar exista o problemă. Nu aveau muzică. O familie renumită din districtul lui avea o orgă, aşa că pastorul şi prezbiterul bisericii le-au făcut o vizită. Ar putea să împrumute orga pe pe­rioada întâlnirilor evanghelistice? Cerere aprobată! Acum aveau orgă, dar nu aveau organist. A urmat o a doua rugăminte către respectiva familie: Am putea să o „împrumutăm” pe fiica dumneavoastră ca să cânte la orgă? Cerere aprobată!

Într-o seară însă, organista, care era o tânără frumoasă, nu a cântat la orgă. În acea seară spera să îşi împlinească unul din visuri, acela de a fi Miss Hanovra (locul ei de naştere), dorindu-şi să devină, apoi, Miss Jamaica. Trebuia să participe la concursul de frumuseţe, iar pastorul auzind acest lucru, s-a rugat astfel: „Doamne, fă Tu să nu câştige acest concurs.”
În seara aceea, biserica nu a avut muzică, dar în seara următoare, Verris a fost din nou prezentă. Rugăciunea pastorului fusese ascultată. Tânăra nu câştigase. Cu acea ocazie a fost făcut un apel la care Verris împreună cu întreaga familie şi alţii au ieşit în faţă, acceptându-L pe Isus ca Mântuitor. La reuniunea fiilor Ierihonului, după ce pastorul a povestit acea experi­enţă specială, a cerut ca persoanele care se botezaseră în urma acelor întâl­niri să se ridice. Toţi s-au bucurat de felul minunat în care a lucrat Dumne­zeu. A fost o adevărată reuniune. Ce binecuvântare să ceri şi să ai credinţă că vei primi! Ce binecuvântare să înveţi despre Sabat!

Astăzi, generaţii după generaţii au ajuns să Îl cunoască pe Hristos şi s-au alăturat bisericii. Şi totul a început cu o orgă fără organist. Dumnezeu continuă să folosească femeile, iar Verris, o femeie curajoasă şi cumnata mea conştiincioasă, continuă să slujească în biserică. Ce zi va fi aceea când va avea loc reuniunea cerească – cu muzică de orgă şi cântări mai frumoase decât ne putem imagina. Rugăciunea mea – şi sper că şi a ta – este ca toţi să fim gata.

PAULINE A. DWYER-KERR

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO