Materialul care absoarbe murdăria

 El suferinţele noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui.

(Isaia 53:4)

Întotdeauna i-am admirat pe inventatori. Aş acorda un Premiu Nobel pentru inventatorii maşinilor de spălat rufe sau vase. Cu puţin timp în urmă, la drogheria din apropiere am dat peste o altă invenţie impresio­nantă. Am găsit un produs nou pe raft: un material care absoarbe culorile şi murdăria în maşina de spălat. Gata cu rufele decolorate! Tot ce trebuie să fac este să pun o bucată din acest material-minune în maşina de spălat şi hainele albe vor rămâne la fel de albe şi nu vor mai căpăta o nuanţă de roz de la vreo şosetă rătăcită. Mereu îmi sortez rufele în funcţie de culoare, aşa că astfel de accidente se întâmplă rar. Dar acest material care atrage murdăria mi-a oferit o încredere mai mare că rufele îşi vor păstra aceeaşi culoare strălucitoare şi că tricoul alb cu dungi albastre al fiicei noastre nu va deveni gri spălăcit.

Pe când pregăteam maşina de spălat zilele trecute, adăugând noua in­venţie, am realizat că lumea este plină de pilde chiar şi în zilele noastre. Noi, copiii lui Dumnezeu, suntem ca rufele din maşina de spălat. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Său în această lume plină de păcat, murdărie, boală şi moarte, asemenea unui material care absoarbe murdăria. Prin Isus şi prezenţa Sa eu pot deveni curată, nepătată de răutatea lumii care mă înconjoară.

Hainele albe atrag murdăria şi culorile şi se pătează imediat. Şi nu tocmai acest lucru l-a făcut Isus pentru noi? El a luat asupra Lui neputinţele noas­tre. Isus a luat toată vina mea asupra Lui, pentru ca eu să pot fi îmbrăcată cu o haină albă. Oricât aş vrea eu să nu mă pătez într-o societate fără Dum­nezeu, vina stă lipită de mine. Poate nu ne-am dat seama de acest lucru, dar nu vom putea trece niciodată testul cu haina de nuntă fără materialul care absoarbe murdăria. De aceea este important să îl folosim la fiecare spălare. După cum acest material trebuie să fie în contact cu hainele din maşina de spălat, tot aşa Isus Se află întotdeauna aproape de mine. Doar aşa poate fi explicată noţiunea „în lume, dar nu din lume”. Da, vreau ca Mântuitorul să facă parte din fiecare aspect al vieţii mele de zi cu zi.

Uitându-mă la rufele care se învârt în maşina de spălat, simt nevoia să Îi mulţumesc lui Dumnezeu, pentru că doreşte să mă păstreze curată într-o lume stricată şi întinată de păcat. Vreau să Îi mulţumesc pentru că S-a făcut ca unul dintre noi şi nu S-a dat înapoi de la a înfrunta murdăria păcatului nostru. Şi vreau să Îi mulţumesc pentru haina pe care El ne-o oferă – mai albă decât orice ţesătură albită.

ELKE SCHLUDE

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO