Evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig.

(1 Timotei 6:6)

Anul 1951. Aveam cinci ani şi mă săturasem de atâta ploaie. Toată primăvara şi vara aceea plouase aproape în fiecare zi – necontenit. Ploaia cădea, râul Kansas se umfla şi, din nefericire, familia mea locuia aproape de albia râului, în Topeka, Kansas.

De mai multe ori fuseserăm avertizaţi că digurile vor ceda, iar părinţii mutaseră toată mobila pe nişte blocuri de ciment. Tatăl şi bunicul meu aveau şi un magazin, aşa că au încercat să pună toate lucrurile la adăpost din calea apei. Într-un final, am fost nevoiţi să lăsăm totul şi să plecăm. Într-o noapte, stăteam întinsă pe pat în casa unei prietene şi ascultam sirenele continuând să dea avertizarea – digurile cedaseră. Ne aşteptam ca nivelul apei să urce cam la 7-10 cm în casă, dar a ajuns la mai mult de 1,5 metri, trecând peste acoperişul clădirii magazi­nului. Bineînţeles, acesta a fost distrus complet, iar casa se afla aproape în aceeaşi stare.

Părinţii au reuşit că obţină un împrumut de la guvern şi, cu multă mun­că, determinare şi cu ajutorul lui Dumnezeu, în următoarele şase luni au pus pe picioare afacerea şi casa. În anii care au urmat, îi auzeam deseori pe părinţi vorbind despre inundaţia aceea. Tata se referea întotdeauna la lu­crul acesta ca la un fapt în sine. Nu era nicio urmă de amărăciune în vorbele lui, ci doar ceva faptic: „S-a întâmplat”. Şi apoi adăuga: „Dumnezeu a fost aşa de bun cu noi!”

Tata nu mai trăieşte, dar mi-a rămas în minte expresia de mulţumire de pe faţa lui şi încă îmi răsună în minte vorbele lui despre cât de bun a fost Domnul cu noi când am pierdut aproape totul. Unul din textele mele preferate este Exodul 33:14, care spune: „Domnul a răspuns: «Voi merge Eu Însumi cu tine şi-ţi voi da odihnă.”

În orice situaţie te-ai afla, Dumnezeu este alături de tine. Pavel spune:
„M-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc” (Filipeni 4:11).

Rugăciunea mea este să descoperim secretul mulţumirii depline – prezenţa lui Dumnezeu în viaţa noastră.

SHARON OSTER

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO