El a auzit că trece Isus din Nazaret şi a început să strige: „Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!”

(Marcu 10:47)

Când eram mică, mergeam adesea în portul din localitatea mea de ori­gine împreună cu prietenii de la şcoală, în special vara, pentru că pe malul apei creşteau tufe de mure. Uneori trebuia să intrăm în apă ca să ajungem la ele, iar într-o ocazie, am găsit o sticlă aruncată în voia valurilor, în care se găsea o scrisoare. Eram nerăbdători să descifrăm mesajul: „Dacă eşti încă în viaţă, dă-mi de ştire.” Am vrut să răspundem la scrisoare, dar numele era şters. Totuşi, în naivitatea noastră, am scris o scrisoare către „Dragă domnule necunoscut”, am pus-o într-o sticlă şi-am aruncat-o înapoi în râu, sperând la un răspuns. Am mers deseori în acel loc să verific, dar n-am mai primit niciun mesaj.

Mulţimi de oameni se îmbulzeau pe lângă orbul Bartimeu. Când a auzit că trecea Isus, a strigat după ajutor. Probabil că era un optimist incurabil, pentru că nu s-a mulţumit cu soarta lui, ci a crezut ceea ce spuneau trecăto­rii despre Isus.

Minuni! Acesta trebuie să fie Mesia! Acum Isus trecea prin apropiere, şi Bartimeu simţea deja aura Fiului lui Dumnezeu. Ca să se facă auzit, a început să strige cât putea el de tare. Nu ne aflăm şi noi uneori în aceeaşi situaţie? Suntem nevăzători, disperaţi şi neajutoraţi. Nu-i aşa că ne gândim: Dacă ar fi măcar cineva să-mi arate pe unde calc? Uneori trebuie să strigăm pentru ca Dumnezeu să ne audă.

Isus S-a oprit şi a spus: „Aduceţi-l la Mine!” Apoi s-a întâmplat ceva de necrezut. Isus l-a întrebat pe omul nevăzător: „Ce vrei să-ți fac?” Barti­meu nu I-a răspuns: „Doamne, Tu ştii! Tu ştii că sunt orb!” Ci, încrezător că dorinţa lui avea să fie împlinită, el a spus simplu: „Vreau să-mi recapăt vederea.”
Isus i-a răspuns: „Du-te, credinţa ta te-a mântuit.” Chiar în acea clipă, şi-a recăpătat vederea şi L-a urmat pe Isus mai departe.

Ai şi tu o dorinţă asemănătoare? Ai credinţa că Dumnezeu nu te va deza­măgi? El te întreabă astăzi: „Ce vrei să fac pentru tine?” Dumnezeu îţi va auzi cererea şi vei vedea cum te va conduce prin viaţă. În acelaşi fel, şi noi ne putem ajuta unul pe altul. ,,Aş putea face ceva pentru tine? Dacă ai nevo­ie de încurajare, de o ureche dispusă să asculte, un umăr pe care să plângi sau un braţ care să te sprijine sau, pur şi simplu, de o persoană care să-ţi fie aproape, dă-Mi de veste!”

SILKE DONAT

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO