Căci cine dispreţuieşte ziua începuturilor slabe?

(Zaharia 4:10)

Ai stat vreodată pe malul unui lac liniştit, admirându-i suprafaţa cris­talină, ca apoi să arunci o pietricică în apă, întrerupându-i tot echilibrul? Ai privit undele care se propagau în cercuri din ce în ce mai mari de la acel lucru mic?

Familia mea experimentează şi acum aceste unde în cerc, ca rezultat al unei decizii pe care fiul meu a luat-o la vârsta de doar nouă ani. Deşi frecventam o altă biserică, fiul nostru Dwayne a început să parti­cipe la Şcoala de Sabat în cadrul unei biserici adventiste de ziua a şaptea împreună cu unul dintre vecinii noştri. Curând a învăţat aşa de multe, încât ne punea întrebări legate de crezul bisericii pe care o frecventam. Apoi au început o serie de întâlniri în corturi, sponsorizate de Biserica Adventistă, aşa că Dwayne a participat şi el împreună cu vecinul nostru. N-a trecut mult până când a luat decizia să se boteze. Tatăl lui nu a fost deloc de acord, dar eu mă bucuram în sinea mea, pentru că eu însămi frecventasem o şcoa­lă adventistă. Totuşi nu am lăsat ca soţul să vadă că eu susţineam decizia pe care o luase fiul nostru.

Într-o zi, Dwayne a venit acasă de la întâlniri cu o veste care a produs unde pe lacul nostru liniştit. Se botezase. Am zâmbit în sinea mea.
Şi acea undă mică a început să se propage. Am studiat Biblia împreună cu Dwayne şi chiar am mers împreună cu el la biserică, în Sabat, în timp ce frecventam duminica şi biserica noastră. Îl puteam auzi pe Dumnezeu cum îmi vorbea prin acest băieţel şi-mi doream să dau curs chemării, dar m-am gândit: Dacă aceasta va produce dezbinare în familie? Am continuat să merg la Şcoala de Sabat la biserică, iar într-o zi am vorbit cu pastorul să facă aranjamentele pentru botezul meu. Undele de pe lac se propagau tot mai departe. Se pare că ceilalţi trei fii ai mei aşteptau decizia mea, aşa că toţi patru am fost botezaţi împreună.

Astăzi ne bucurăm ca o familie unită în speranţa celei de-a doua veniri. Fiii mei, soţiile lor şi copiii, fiica mea şi logodnicul ei sunt membri activi ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Am slujit în cadrul bisericii în mai multe departamente, inclusiv ca lider la Misiunea Femeii. Cât de departe s-au propagat undele! Şi totul a pornit de la o pietricică aruncată curajos în lac.

Ce pietricică ai în mână astăzi? Ce decizii va trebui să iei? Fii curajoasă! Roagă-te, apoi aruncă-ţi pietricica în apă şi priveşte undele care se răspân­desc în cercuri nesfârşite.

EILEEN M. JOSEPH

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO