Eu v-am călăuzit patruzeci de ani în pustie; hainele nu vi s-au învechit pe voi şi încălţămintea nu vi s-a învechit în picior.

(Deuteronomul 29:5)

De când am devenit creştină şi am citit istoria despre cum i-a binecu­vântat Dumnezeu pe copiii lui Avraam, rătăcind prin pustie 40 de ani în aceleaşi încălţări. Am rămas uimită de minunile care au avut loc în tim­purile biblice. M-am întrebat dacă încălţămintea creştea odată cu piciorul sau dacă, pur şi simplu, niciunuia dintre ei nu i-a mai crescut piciorul. Dar atunci erau şi copii în tabără şi, cu siguranţă, acestora le creştea repede piciorul, nu-i aşa? Sunt multe istorisiri minunate în Biblie, care ne lasă cu atât de multe întrebări! Însă doar în cer vom înţelege pe deplin răspunsurile la unele dintre ele.

Locuiam în Coreea de Sud de mai bine de şase ani, iar cea mai mare pro­vocare pentru mine era să-mi găsesc nişte încălţări confortabile care să-mi vină bine. În Coreea, eu port numărul 250 la pantofi, echivalentul la 8,5 în Statele Unite (numărul 39 în Europa). Însă unele, deşi sunt numărul 250, îmi sunt fie prea mari, fie prea mici şi nu sunt confortabile.

Vara aceasta a avut loc nunta fiului meu în Montreal, Quebec, iar după nuntă mi-am propus să-mi găsesc nişte pantofi confortabili înainte de a mă întoarce în Coreea. Împreună cu fiica mea, Denise, am călătorit din Montre­ al către Maryland, unde se află casa noastră. Pe parcursul călătoriei, ne-am oprit la multe magazine de desfacere cu încălţăminte şi, spre bucuria noas­tră, undeva între Maine şi Massachussets, am găsit un astfel de magazin cu pantofi la un preţ destul de bun ca să merite o privire mai îndeaproape.

Mi-au atras atenţia două perechi de pantofi. Am găsit un angajat al ma­gazinului şi l-am întrebat cât costau. A mers să se intereseze şi s-a întors.
– Fiecare pereche costă cincizeci de bani.
– Fiţi amabil, vreţi să repetaţi ce-aţi spus? l-am întrebat eu, nevenindu-mi să cred. M-am gândit că n-am auzit eu bine. Din nou, mi-a spus:
– Cincizeci de bani.
Şi bineînţeles că următoarea întrebare a fost ce este în neregulă cu ei.
-Nu e nimic în neregulă cu ei, mi-a spus, doar că nu-i mai avem pe stoc.
Aşa că preţul a fost redus la cincizeci de bani.

Dumnezeu Se ocupă şi astăzi cu miracole de zile moderne. Dumnezeul meu este extraordinar. Vrei să-L pui la încercare astăzi?

BESSIE RUSSELL HAYNES

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO