Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.

(Psalmii 34:7)

Într-o vară, cu câţiva ani în urmă, am avut ocazia să lucrez ca voluntară la Spitalul Adventist din Heri, Tanzania. Ascuns adânc în jungla africană, Heri este cel mai izolat spital misionar adventist din lume. Am ajutat per­sonalul medical în tratarea pacienţilor şi chiar am asistat la câteva operaţii. Îmi plăcea să lucrez în saloane, dar îmi doream foarte mult să asist la naş­terea unui copil. Zilele treceau şi îmi dădeam seama că nu mai aveam prea multe şanse să văd o naştere, aşa că asistenta-şefă mi-a dat un radio cu staţie de emisie-recepţie, promiţând să-mi dea de veste în caz că una dintre paciente intra în travaliu.

La miezul nopţii, m-a trezit sunetul unei voci care vorbea prin radio. Am răspuns, întrebând dacă era cineva în travaliu, dar n-am primit niciun răspuns. Locuiam în casa unei familii de misionari, la o distanţă bunicică de spital, şi n-aş fi vrut să-i trezesc, aşa că m-am decis să fac singură drumul de zece minute până acolo. În nicio clădire din campus nu exista electricitate şi nici măcar o lanternă nu aveam. Acum, privind retrospectiv, îmi dau seama că n-ar fi trebuit niciodată să merg de una singură prin junglă, în întuneric beznă, dar îmi doream foarte mult să văd bebeluşul nou-născut, aşa că am plecat fără să mă mai gândesc.

Când am ajuns, în sfârşit, la spital, asistenta mi-a spus că cineva apăsa­se din greşeală butonul de telecomunicaţii al radioului şi că, de fapt, nicio femeie nu se afla în travaliu. M-a întrebat dacă venisem singură de la casa misionarilor şi i-am răspuns că da. Mi-a spus că este foarte periculos să umblu singură prin junglă noaptea şi a trimis pe cineva să mă conducă până acasă. A doua zi, am aflat că soldaţi de gherilă din Burundi patrulau deseori noaptea pe acea cărare. Spitalul Heri se află la doar câţiva kilometri distanţă de graniţa cu Burundi, o ţară care se confrunta cu un război civil de mai bine de un deceniu. Soldaţii treceau mereu graniţa în Tanzania pe timpul nopţii, astfel că doar harul lui Dumnezeu m-a ajutat să nu întâlnesc niciunul.

Domnul m-a salvat din multe pericole în viaţă. Şi sunt sigură că de mult mai multe ori m-a ferit de pericol când eu nici nu mi-am dat seama. Aştept cerul, unde ni se va descoperi cum a intervenit Dumnezeu în viaţa fiecăruia dintre noi. Cu adevărat, El nu ne va părăsi şi nu ne va lăsa.

AMANDA N. GASPARD

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO