Şi cine vă va face rău, dacă sunteţi plini de râvnă pentru bine? Chiar dacă aveţi de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! N-aveţi nicio teamă de ei şi nu vă tulburaţi! Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.

(1 Petru 3:13-15)

Sute de păsări-fluierar se înmulţesc şi îşi duc viaţa pe domeniul Univer­sităţii Adventiste Pacific. Îşi fac cuibul în iarbă sau la baza copacilor şi în iarba înaltă de pe marginea iazului. Aceste păsări pot fi de-a dreptul cum­plite şi foarte determinate când vine vorba să-şi apere teritoriul sau ouăle și puișorii

Plouase toată ziua. Se formaseră bălţi peste tot. Apa din iazuri se revăr­sase peste margini. Iar păsările-fluierar care-şi aveau puişorii pe lângă apă au început imediat să bâjbâie după un loc mai sigur, lucrând în perechi ca să găsească teren uscat pentru ouăle lor delicate şi să le pună la adăpost de apa în continuă creştere.

O pereche de fluierari îşi făcuse cuibul în curtea prietenei mele Beverly Kaleva şi atacau mereu trecătorii. Când unul dintre fluierari era de pază, scotea un cârâit de avertizare şi imediat partenerul se întorcea ca să înfrun­te pericolul ascuns.

Am stat şi i-am observat pe aceşti fluierari la lucru, protejând ouăle să nu se ude şi ferindu-le de oaspeţi nepoftiţi. Şi-au mutat ouăle ţinându-le strâns cu ghearele şi lipindu-le de ele sub pene, ca să le păstreze uscate. Celălalt stătea de pază ca să se asigure că totul era bine. Şi, în timp ce făcea asta, scotea nişte sunete stridente.

În tot acest timp, un muncitor din campus a venit cu motocositoarea pen­tru a tăia iarba de pe locul unde aceşti fluierari tocmai îşi instalaseră ouăle. Imediat, cei doi au trecut la acţiune. Unul păzea ouăle, iar celălalt zbura în cercuri, încercând să blocheze butonul de pornire al maşinii de tuns iarbă. Pasărea zbura cu viteză şi cobora în picaj ameninţător spre capul omului, ţintindu-i ochii.

Lucrătorul îşi continuă totuşi treaba, aşa că pasărea schimbă tactica. Se postă în faţa motocositoarei, cârâind strident. Făcea o gălăgie aşa de mare, încât omul se opri ca să privească drama. A observat curând perechea de fluierari în iarbă, aşa că s-a mutat în alt sector să tundă iarba.

Pasărea-fluierar îmi aduce aminte de lupta care se dă între bine şi rău, iar eu trebuie să cooperez cu ceilalţi pentru a avertiza lumea de capcanele lui Satana, făcând cunoscută dragostea lui Dumnezeu. Ies eu din zona mea de confort ca să dau avertizarea de pericol iminent? Slavă Domnului pentru creaţia Sa de la care învăţăm lecţii preţioase!

FULORI SUSUSEWA BOLA

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO