Acoperind pagubele
Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! Nu mă lepăda de la Faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt! Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijină-mă cu un duh de bunăvoinţă. – Psalmii 51:10-12
Acum câţiva ani, mi-am cumpărat un sacou roşu-aprins cu guler de catifea. Soţului meu îi place întotdeauna când port culoarea roşie, aşa că m-am bucurat să găsesc un obiect de îmbrăcăminte care să îi placă. La un moment dat, ne pregăteam să plecăm în vestul statului Nebraska peste weekend şi, în loc să îmi pun haina într-o husă, am aşezat-o pur şi simplu în portbagaj, ca să nu se şifoneze. Abia aşteptam s-o port în timpul prezentării pe care o susţineam în cadrul evenimentului la care fusesem invitată.
Dimineaţa următoare când m-am îmbrăcat, am observat ceea ce am crezut că este o pată pe mânecă. Spre consternarea mea, nu era o pată, ci erau mai multe găuri mici cu urme de grăsime pe margini, dovadă că în portbagaj se scursese ceva. M-am certat că fusesem atât de neatentă şi am considerat sacoul compromis.
După ce m-am mai gândit, am făcut un plan să maschez problema. Am mers şi am cumpărat câţiva metri de şnur negru şi un ciucure negru. Am pus şnurul de jur împrejurul mânecii, aproape de manşetă, l-am cusut elegant şi apoi am repetat operaţiunea mai sus cu câţiva centimetri. Acelaşi lucru l-am făcut şi la cealaltă mânecă. Unde erau găurile, am cusut şnurul într-o formă circulară şi am pus şi ciucurele, acoperind astfel zona cu probleme. Gata, sacoul nu mai era inutilizabil. Totuşi eu eram conştientă de existenţa găurilor şi simţeam că valoarea hainei era diminuată. Până într-o zi, când am întâlnit o prietenă cu un sacou identic. Când i-am spus că avem sacouri la fel, ea a completat: „Da, dar al tău e mai scump.” Ea a crezut că, fiindcă al meu avea şnur şi ciucuri, era mai costisitor. Am râs amândouă când i-am povestit adevărul.
În viaţă, facem uneori lucruri stupide şi necugetate şi ne pătăm reputaţia. Poate că ne este ruşine cu ceea ce am făcut şi ne catalogăm drept „bune de nimic”. Gânduri negative preiau controlul. Trebuie să ne reamintim că există modalităţi de a ne repara viaţa şi a ne reface reputaţia. De fapt, putem continua să facem fapte bune şi să le facem altora viaţa mai frumoasă. Oricine greşeşte, doar că unele greşeli sunt mai vizibile decât altele. Foloseşte-ţi creativitatea pentru a concepe un plan prin care să îţi schimbi modul de a fi, astfel încât să devii persoana pe care ţi-o doreşti. Ca şi în cazul sacoului meu, în Isus, viaţa ta poate fi şi mai frumoasă.
Evelyn Glass
Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO