Eram în necaz! - Devoțional femei. Ce m-a făcut să mă cutremur nu a fost faptul că nu îmi găseam rezervarea (pe care în cele din urmă am găsit-o, slavă Domnului), ci faptul că Duhul Sfânt îmi putea transforma sufletul, pentru ca numele meu să fie scris în ceruri.

Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri. – Luca 10:20

Eram în necaz! Făcusem rezervări pentru o călătorie în scopuri misionare, dar, când am intrat pe adresa companiei de turism, nu am reuşit să găsesc rezervările. Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă pentru că cei care m-au invitat nu au primit o copie după factură, pe baza căreia să îmi înapoieze banii. Am stat şi am aşteptat la telefon cel puţin cincisprezece minute, până când s-a întrerupt conexiunea. Am sunat înapoi pentru a încerca să vorbesc cu un agent de la serviciul clienţi, dar, din nou, am fost pusă pe o linie de aşteptare. Nu mai aveam timp. Aveam alte lucruri de făcut şi alte locuri în care trebuia să fîu. Această aşteptare îmi dădea peste cap tot programul din acea dimineaţă.

Am căzut pe genunchi şi m-am rugat Tatălui să mă ajute în această problemă. Mă gândeam la multe scenarii nefericite şi voiam ca Dumnezeu să mă scape din oricare dintre ele. Trebuia să mă rog pentru acele bilete. Dar, când am început să mă rog, mi-am dat seama că am început să îi amintesc pe cei pierduţi, pe cei pierduţi din familia mea şi din alte familii; pentru umplerea cu Duhul Sfânt şi pentru sufletele care aveau nevoie de mântuire pretutindeni în această lume.

Atunci m-am gândit: De ce mă rog pentru aceste lucruri şi nu pentru bilete? Apoi mi-am amintit că, începând din săptămâna anterioară, eu şi soţul meu, Skip, am început să ne rugăm, împreună cu întreaga biserică, pentru o umplere specială şi plină de putere cu Duhul Sfânt. Mi-am zis în gând: Deci asta înseamnă să ai gândul lui Hristos. Să mă rog pentru cei pierduţi în loc să mă rog pentru mine?

Atunci, Duhul Sfânt mi-a adus în minte un pasaj din Luca 10:20, când Isus a spus: „Totuşi să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse, ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.” M-am gândit din nou: Desigur, Dumnezeu poate face multe lucruri, poate potoli vântul şi valurile, poate scoate demoni, poate rezolva problema unui bilet de avion, îl poate vindeca pe cel bolnav – şi noi putem fi impresionaţi şi ne putem bucura. Dar, când vine vorba de minunea Duhului Sfânt de a mă face pe mine una cu Hristos (de a-mi scrie numele în ceruri), dându-mi totuşi libertatea de alegere, aceasta este cea mai măreaţă faptă a lui Dumnezeu! El poate face acest lucru pentru cei dragi mie, pentru străini şi pentru cei pierduţi! El poate! Aceasta mă face să sar în sus de bucurie.

Aşa că m-am rugat pentru alţii, apoi pentru bilet. Ce m-a făcut să mă cutremur nu a fost faptul că nu îmi găseam rezervarea (pe care în cele din urmă am găsit-o, slavă Domnului), ci faptul că Duhul Sfânt îmi putea transforma sufletul, pentru ca numele meu să fie scris în ceruri.

Merrilou Wilder Inks

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO