Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: „Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” – Proverbele 31:28,29

Îmi place foarte mult să scriu şi să creez felicitări pentru cei dragi. Strâng reviste care mi se par interesante, hârtii de diverse texturi şi culori, decupaje din ziare, tot ce îmi poate fi de folos pentru diverse ocazii: ziua mamei, ziua tatălui, zile de naştere, botezuri, ziua îndrăgostiţilor, festivităţi de absolvire, sărbători quinceanera (o sărbătoare specială pentru ziua când o fată împlineşte cincisprezece ani), logodne, nunţi şi aniversări.

Îmi amintesc o ocazie când am avut atâtea angajamente, încât nu aveam timp nici să iau o pauză pentru a reflecta şi a scrie cu calm, aşa cum îmi place. La urma urmei, fiecare mesaj de pe fiecare felicitare este unic, special şi personalizat. De asemenea, am observat că toată lumea din casă era trează. Trebuia să îmi termin felicitările. Am citit, am recitit şi am terminat felicitarea exact la timp pentru a putea împărtăşi momentele speciale în acea zi.

Îmi mai amintesc când, de ziua mamei, mama mea a fost foarte mişcată de cuvintele pe care i le-am scris pe felicitare! Aş vrea să împărtăşesc cu toate mamele care citesc devotionalul de astăzi mesajul pe care i l-am scris mamei mele în urmă cu mult timp. Iată ce i-am scris:

„Cuvântul mamă. Întotdeauna a fost sinonim cu dragostea şi dăruirea. Timp de nouă luni, mama îşi donează trupul ca să fie cuib temporar plin de căldură, afecţiune şi oferă hrană copilului care creşte – toate acestea fără a cere chirie. Apoi vine durerea intensă şi ascuţită a naşterii copilaşului din pântece, intrarea în lume. Acum trebuie să protejeze, să hrănească, să înveţe şi să iubească acel copilaş. Dragostea ei nu poate uita de copil nici măcar pentru un minut. Dragostea ei nu pierde nicio ocazie de a arăta afecţiune, de a asculta şi de a-şi sfătui copilul. Dragostea ei aşteaptă cu răbdare să vadă ce va aduce viitorul pentru copiii ei. Şi în această aşteptare, ea face tot posibilul să folosească cu înţelepciune timpul pe care îl mai are cu ei.”

Fie că eşti mamă biologică, mamă spirituală sau ambele, mă rog ca astăzi să fie o zi plină de dragostea lui Dumnezeu şi să aibă o semnificaţie specială pentru tine, pentru copiii tăi şi familia ta.


Ellen Diniz de Andrade

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO