[sâmbătă, 7 decembrie] Tatăl, Fiul și Duhul

 

 

Text de memorat:

 

Ioan 14:26

„Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, văva învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu”.

 

Evanghelia după Ioan este un mozaic de teme. Ioan evocă semnele (minunile) pentru a arăta că Isus este Mesia cel promis de profeți. El folosește o serie de martori pentru a-L proclama pe Isus drept Hristosul. Totodată folosește declarațiile de tipul „Eu sunt” pentru a-I indica divinitatea.

 

Toți cei trei Membri ai Dumnezeirii sunt menționați în Ioan 1 (Ioan 1:1-4,14,18,32-34). Vreme de secole oamenii au încercat să înțeleagă pe deplin natura Dumnezeirii, dar, pentru că noi oamenii nu o putem înțelege, mulți resping această idee. Câtă nesăbuință să respingem ceva doar pentru că nu putem înțelege lucrul respectiv sau pentru că nu se încadrează în limitele înguste ale rațiunii umane!

 

Ioan spune că, dacă vrei să Îl înțelegi pe Dumnezeu, trebuie să privești la Isus și la ceea ce s-a dezvăluit în Cuvânt. Această abordare ne deschide o lume de relații cu totul nouă: între cei trei Membri ai Dumnezeirii, între Membrii Dumnezeirii și oameni și între oameni la rândul lor. Studiul din această săptămână are în vedere modul în care Evanghelia după Ioan Îi prezintă pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt, de data aceasta însă în contextul cuvântării de rămas-bun (Ioan 13 – 17).

 

 

Studiu Zilnic

 

Biblia: Romani 7 – 13
1. Cum se numește femeia care se mărită din nou când îi trăiește bărbatul?
2. Cine nu poate să-I placă lui Dumnezeu?
3. Pentru cine avea Pavel „o durere necurmată în inimă”?
4. Ce să faci dacă vrăjmașului tău îi este foame?

 

Ellen G. White: „Calea către Hristos”, capitolul 11
5. Cum a umblat Enoh cu Dumnezeu prin rugăciune?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO