[sâmbătă, 22 iunie] Triumful iubirii lui Dumnezeu

 

 

Text de memorat:

 

 

Apocalipsa 21:3,4

„3 Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.””

 

 

Putem înfrunta viitorul cu speranță. Franklin D. Roosevelt a fost președintele Statelor Unite într-o perioadă dintre cele mai dificile (1933-1945). Paralizat din cauza poliomielitei, el a afirmat într-o ocazie: „Am cultivat întotdeauna speranța, credința, convingerea că există o viață mai bună, o lume mai bună, dincolo de orizont.” Albert Einstein, unul dintre genialii lumii, a scris și el: „Învaţă de la ziua de ieri, trăieşte în ziua de azi ş i speră pentru ziua de mâine.” Alfred Lord Tennyson, un renumit poet englez victorian, a scris la rândul lui: „Speranța zâmbește din pragul anului care vine, șoptind: «Va fi un an mai fericit.»”

 

În acest ultim studiu vom vedea iubirea neclintită a Domnului Hristos în timpul celei mai fascinante perioade din istoria universului, precum și victoria Lui absolută în marea luptă dintre bine și rău. Ultima carte a Bibliei, Apocalipsa, ne dă speranță pentru astăzi, pentru mâine și pentru totdeauna.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Amos 6 – Iona 2
1. Cu cine își comparau iscusința în muzică oamenii din vremea lui Amos?
2. Despre ce foamete și sete în țară a prorocit Amos?
3. Ce l-a dus în rătăcire pe cel ce locuia în crăpăturile stâncilor și domnea în înălțime?
4. Ce au simțit și ce au făcut marinarii după ce l-au aruncat pe Iona în mare?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Pericolul reprezentat de cunoașterea speculativă”
5. În ce privință tăcerea este elocventă?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO