[sâmbătă, 15 iunie] Ultimele evenimente de pe pământ

 

 

Text de memorat:

 

Proverbele 23:23

„Cumpără adevărul – şi nu-l vinde –, înţelepciunea, învăţătura şi priceperea”.

 

Imaginează-ți că îți aștepți copilul să vină acasă cu mașina de undeva de departe. Prognoza meteo anunță vreme rea și începi să te îngrijorezi. Apar nori negri, vântul urlă și începe să plouă cu găleata. Copaci sunt doborâți pe șosea. Drumul principal e impracticabil. Apoi auzi că se circulă pe un drum secundar. Deși nu prea este semnal, reușești să îi trimiți copilului tău un mesaj în care îi descrii în detaliu cum poate  ajunge acasă în siguranță.

 

Mai mult decât orice altceva, Domnul Isus dorește să ne îndrume prin furtunile vieții și să ne ducă acasă. „Vine o furtună, nepotolită în furia ei. Suntem pregătiți să o întâmpinăm?” („Mărturii pentru biserică”, vol. 8, p. 315). Scopul vieții, morții, învierii și lucrării lui Hristos în sanctuarul ceresc este să Se asigure că ajungem acasă. Mesajele profetice din Daniel și Apocalipsa sunt indicații divine adresate în mod special poporului lui Dumnezeu din zilele sfârșitului, pentru a-l trece de furtunile vieții, astfel încât într-o zi să poată simți îmbrățișarea caldă a unui Salvator iubitor.

 

Scopul acestui studiu este să arate ce spune Cuvântul profetic despre evenimentele sfârșitului și să reafirme puterea Domnului Hristos de a ne conduce prin ultimul conflict al pământului și a ne duce acasă.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Ioel 2 – Amos 5

1. Ce face Domnul pentru ca pământul să nu se teamă, ci să se bucure?
2. Ce meserie avea Amos și când a avut el vedenii despre Israel?
3. Cui Își descoperă Domnul Dumnezeu taina?
4. Ce trebuie să facem pentru ca Domnul să fie cu noi, cum spunem noi?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „O adevărată cunoaștere a lui Dumnezeu”

5. Cine și ce face ca Pământul să-și păstreze poziția în timpul rotației și Soarele să răsară pe cer?

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO