[sâmbătă, 11 mai] Motivați de speranță

 

 

Text de memorat:

 

Isaia 25:9

„În ziua aceea, vor zice: „Iată, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul, în care ne încredeam. Acum să ne veselim şi să ne bucurăm de mântuirea Lui!”

 

A doua venire a lui Isus este una dintre temele centrale ale Scripturii, constant prezentă pe paginile ei sacre. Un cercetător a estimat că în Vechiul Testament există 1.845 de referiri la a doua venire a lui Hristos. În cele 260 de capitole ale Noului Testament, există peste 300 de referiri la revenirea lui Hristos. O menționează 1 din 25 de versete și fac referire la ea 23 din cele 27 de cărți ale Noului Testament.

 

După ce Reforma din Europa s-a împotmolit în divizări și conflicte, protestantismul a prins rădăcini în Lumea Nouă, care avea să devină Statele Unite, unde mulți au căutat să preia mantaua adevărului, inclusiv a adevărului despre a doua venire. Un fermier baptist pe nume William Miller, în urma studierii Bibliei, a ajuns să creadă că Isus avea să revină chiar în timpul vieții lui. A predicat acest mesaj și a generat o  mișcare care, deși a avut parte de o mare dezamăgire, a dezvăluit multor oameni adevăruri relevante până în zilele noastre.

 

În această săptămână vom vedea de ce a doua venire a Domnului Hristos le-a umplut credincioșilor inima de bucurie de-a lungul istoriei și cum putem fi pregătiți pentru acest măreț eveniment.

 

De citit ca bază a studiului: Ellen G. White, „Tragedia veacurilor”, cap. 18–21

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Ezechiel 41 – 47
1. Câte uși aveau Templul și Locul Preasfânt?
2. Ce deosebire trebuiau preoții să învețe pe poporul Domnului?
3. În ce zi se deschidea poarta curții dinăuntru, dinspre răsărit?
4. Ce se va întâmpla cu apele mării în care se revărsa râul ieșit din Sfântul Locaș?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Alegerea și pregătirea căminului”
5. Care este cea mai bună moștenire pe care o putem da copiilor noștri?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO