[miercuri, 25 noiembrie] Să căutăm adevărul
Se spune că Albert Einstein, adesea considerat a fi părintele fizicii moderne, ar fi spus: „Cel mai important lucru este să nu încetezi nicio clipă să te întrebi. Curiozitatea există pentru un motiv. Nu putem decât să fim copleșiți când contemplăm misterele veșniciei, ale vieții, ale minunatei structuri a realității. E suficient dacă cineva încearcă numai să înțeleagă o fărâmă din acest mister în fiecare zi. Să nu-ți pierzi niciodată sfânta curiozitate!”
Deși știința modernă ne-a arătat o complexitate incredibilă la fiecare nivel al vieții, în lumea noastră există încă destule necunoscute. Și dacă așa stau lucrurile în lumea fizică, cu cât mai complexă este lumea spirituală!
4. Cum trebuie să fie căutarea noastră după adevăr?
Ieremia 29:13
„Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima”.
Matei 7:7
„Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide”.
Faptele 17:26,27
„26 El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, 27 ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi”.
Psalmii 25:5
„Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea!”
Ioan 16:13
„Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare”.
Ioan 17:17
„Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul”.
Biblia este plină de istorii despre oameni curioși care seamănă cu noi: bărbați și femei care au întrebări, temeri, speranțe și bucurii, care caută adevărul în felul lor și răspunsuri la întrebările cele mai dificile ale vieții.
„Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu” (Eclesiastul 3:11). Unii traduc ebraicul `olam cu „veșnicie”, alții, cu „un simțământ al trecutului și al viitorului”. Așadar, Dumnezeu a pus în inima și în mintea omului un simțământ al trecutului și al viitorului, al veșniciei însăși. Deci noi suntem în stare să ne gândim la așanumitele „mari întrebări” despre viață și despre existența noastră în general.
Aici, Scripturile au un rol principal. Cine suntem noi? De ce suntem aici? Cum ar trebui să trăim? Ce se întâmplă când murim? De ce există răul și suferința? Sunt întrebări pe care și le-au pus dintotdeauna căutătorii după adevăr. Ce privilegiu și ce responsabilitate avem să-i ajutăm pe cei ce caută adevărul! Educația creștină îi îndrumă pe oameni spre aceste răspunsuri, așa cum se găsesc în Cuvântul lui Dumnezeu.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO