Alegerile pe care le facem

 Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” (Iosua 24:15

Ai observat vreodată ce de alegeri avem de făcut în viață? De fapt, am putea spune chiar că, în multe privințe, toată ziua, de când ne trezim până când mergem din nou la culcare, facem alegeri. Facem atât de multe alegeri, încât, de multe ori, nici nu ne mai gândim la ele. Alegem pur și simplu.

Unele alegeri sunt simple și chiar devin rutină, în timp ce altele schimbă viața și au consecințe veșnice nu numai pentru noi, ci și
pentru familia noastră.

De aceea este atât de important să ne gândim la alegerile pe care le facem, la deciziile pe care le luăm, în special la cele mari, care au impact pentru tot restul vieții asupra noastră și asupra familiei noastre.

Câți dintre noi nu regretăm până astăzi unele alegeri pe care le-am făcut în trecut? Câți nu trăim și astăzi cu eșecurile aduse de niște alegeri greșite făcute cu mult timp în urmă? Din fericire, există iertare. Există răscumpărare și există vindecare chiar și pentru cele mai rele decizii.

În această săptămână vom analiza pe larg tema alegerilor pe care le facem, a modului în care ar trebui să le facem și a impactului pe care îl au asupra noastră și asupra familiilor noastre.

13 aprilie – Începe Săptămâna libertății religioase

BIBLIA ȘI CARTEA ISTORIA MÂNTUIRII – STUDIU LA RÂND

Biblia: Deuteronomul 16–22

  1. Pentru ce anume trebuiau să facă israeliții cercetări amănunțite?
  2. Care era pedeapsa pentru un martor mincinos?
  3. Care erau cele patru situații de scutire de la război?
  4. Ce fel de copaci li s-a interzis israeliților să taie chiar și în timpul războiului?

Istoria mântuirii, cap. 59 5.

  1. Ce vor dori (au dorit) mulți, fără să facă vreun efort să obțină?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO