Studiul 7

Sambata , 10 noiembrie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: Efeseni 6:14-18; 2 Corinteni 6:7; Efeseni 5:9; Romani 10:15; 1 Tesaloniceni 5:8; Marcu 14:38.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „De aceea luaţi toată armura lui Dumnezeu ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul.” (Efeseni 6:13)

Gândul central: Fiecare credincios trebuie să poarte personal armura, fiindcă fiecare dintre noi este angajat individual în marea luptă.

Scopul final al lui Satana este să obţină pentru sine loialitatea pe care credincioşii adevăraţi o au faţă de Hristos. Înainte de convertire, oamenii erau supuşii lui, iar el era stăpânul lor. Prin convertirea la Hristos, credinciosul iese de sub stăpânirea Diavolului, dar puterea acestuia nu este zdrobită complet. Satana îşi intensifică eforturile pentru a ne distruge credinţa şi pentru a ne recâştiga de partea lui. El are o mulţime de strategii amăgitoare; Scriptura le numeşte „uneltirile Diavolului” (Efeseni 6:11). Totuşi, în ciuda tuturor amăgirilor, strategiilor şi uneltirilor lui, vrăjmaşul nu îl poate despărţi de Hristos pe cel care este hotărât să-I rămână credincios (Satana ne poate face viaţa un calvar, dar aceasta este o cu totul altă problemă).

Studiul din săptămâna aceasta se ocupă de armura pe care creştinul trebuie să o poarte în această luptă. Nu putem fi protejaţi decât dacă purtăm toată armura lui Dumnezeu. Avem nevoie să înţelegem ce este această armură, întrucât, fără ea, suntem o pradă uşoară pentru duşman, dar, cu ea, biruinţa ne este asigurată.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO