Antihristul (2 Tesaloniceni 2:1-12)

Studiul 12

Sambata , 15 septembrie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: 2 Tesaloniceni 2:1-12; Matei 24:1-14; Zaharia 3:1; Daniel 8:8-11; Faptele apostolilor 2:22.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării.” (2 Tesaloniceni 2:3)

Gândul central: Pentru a corecta teologia greşită a tesalonicenilor cu privire la evenimentele sfârşitului, Pavel le dezvăluie adevărul despre amăgirile din vremea sfârşitului.

Pe lângă cuvintele de încurajare şi de îndemn, Pavel le scrie tesalonicenilor şi despre evenimentele sfârşitului, inclusiv despre cel mai glorioseveniment dintre toate: a doua venire a Domnului Isus.

În pasajul din săptămâna aceasta, el continuă să vorbească despresfârşitul lumii, dar accentul cade pe alt aspect. El le-a prezentat deja detaliile revenirii în perioada în care a fost în mijlocul lor, iar aici îşi manifestă grija pastorală pentru a-i linişti şi a-i convinge să aibă mai multă răbdare în aşteptarea evenimentelor sfârşitului şi pentru a-i atenţiona cu privire la învăţăturile mincinoase care circulau la momentul acela pe această temă.

Primele versete ale pasajului studiat săptămâna aceasta conţin câteva cuvinte care ne trimit cu gândul la unele teme din prima epistolă, precum venirea Domnului nostru (1 Tesaloniceni 4:15), strângerea credincioşilor (1 Tesaloniceni 4:17) şi ziua Domnului (1 Tesaloniceni 5:2). Prin urmare,pasajul studiat săptămâna aceasta este o clarificare a unor afirmaţii anterioare. Pavel dezvăluie aici câteva adevăr

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO